Nissan GT-R Nismo: Cum arata si cu ce se lauda cel mai performant GT-R din istorie

Nissan GT-R Nismo: Cum arata si cu ce se lauda cel mai performant GT-R din istorie
  • Primele imagini ale noului Nissan GT-R Nismo au scapat astazi pe internet
  • Supercarul japonez ascunde sub capota un total de 595 CP si 650 Nm
  • Timpul reusit la Nurburgring este de sapte minute si opt secunde
Distribuie pe Facebook

Primele fotografii oficiale ale noului Nissan GT-R Nismo si-au facut aparitia pe internet in cursul zilei de astazi, cu numai o zi inaintea mult anticipatului debut al supercarului japonez.

Pana la 595 CP si 650 Nm.

Asteptat sa debuteze in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo, eveniment ce ia startul chiar in zilele urmatoare, noul Nissan GT-R Nismo incepe prin a se lauda cu numeroase imbunatatiri in cadrul compartimentului motor, turbinele preluate de la versiunea GT3 si upgrade-urile operate la nivelul sistemului de admisie, respectiv evacuare fiind dintre cele mai reprezentative. Drept urmare, multumita tratamentului la care a fost supus, supercarul japonez se poate lauda acum cu nu mai putin de 595 cai putere si 650 Newton-Metri.

Iar valorile maxime ar fi putut fi, cu mare usurinta, si mai impresionante de-atat, insa o astfel de situatie ar fi pus mai mult stres pe cutia de viteze, anunta cei de la Nissan.

Un timp la Nurburgring de sapte minute si opt secunde!

Poate ca ascunde sub capota mai putina putere decat majoritatea rivalilor sai insa, chiar si asa, noul GT-R Nismo nu are nici cea mai mica problema in a livra celui aflat la volan performante dintre cele mai impresionante. Din pacate, atat cifrele, cat si numerele aflate in stransa legatura cu acceleratia de la 0 la 100 km/h, respectiv viteza maxima lipsesc cu desavarsire, informatiile disponibile la acest moment aducand in prim plan timpul de la Nurburgring: 7 minute, 8 secunde si 69 de sutimi!

Astfel, noul Nissan GT-R Nismo este putin mai rapid ca un Gumpert Apollo Sport, mai rapid decat Lexus LFA Nurburgring Edition si mult mai rapid comparativ cu Porsche 911 GT2 RS. Altfel spus, supercarul japonez este cel mai rapid automobil de strada care a debarcat vreodata in cadrul complexului german daca scoatem din discutie fascinantul Porsche 918 Spyder si daca nu luam in calcul extremele modele de la Radical.

Cum de a reusit totusi?

Pe langa faptul ca beneficiaza de un plus de putere, noul Nissan GT-R Nismo se mai bucura din plin si de avantajele programului de imbunatatire a aerodinamicii prin care a fost trecut. De asemenea, acelasi body kit revizuit si realizat acum din fibra de carbon contribuie - alaturi de alte elemente exterioare, respectiv accesorii interioare, si la reducerea greutatii supercarului japonez cu pana la 64.8 kilograme.

Un alt secret al performantei reusite de noul Nissan GT-R Nismo consta in modificarea suspensiei existente si inzestrarii acesteia atat cu noi arcuri, cat si cu amortizoare marca Ohlins, ajustabile manual.

Nissan GT-R Nismo - Poze

Nissan GT-R Nismo - Poze

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 18 Noiembrie 2013