Nissan GT-R Nismo promite imposibilul: 0 - 100 km/h in 2 secunde!

Nissan GT-R Nismo promite imposibilul: 0 - 100 km/h in 2 secunde!
  • Noul Nissan GT-R Nismo ar putea debuta la Salonul Auto de la Tokyo
  • Propulsia va fi asigurata de un V6 twin-turbo de 3.8 litri si 570 CP
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se va realiza in numai doua secunde
Distribuie pe Facebook

Poate ca modelul Nissan GT-R a stabilit deja mai toate recordurile ce puteau fi stabilite de un automobil de talia sa, insa supercarul japonez nu are de gand sa se opreasca aici. Ba din contra.

Nu mai reprezinta nici un secret pentru nimeni. Asa cum anuntam si la inceputul lunii mai, Nismo pregateste cel mai rapid Nissan GT-R de pana acum. Automobilul japonez de inalta performanta este dezvoltat impreuna cu inginerii din cadrul companiei Williams Advanced Engineering si, conform vice-presedintelui executiv al Nissan, va beneficia de numeroase imbunatatiri operate atat la nivelul sasiului, cat si la nivelul caroseriei.

De asemenea, nu va scapa neatins nici propulsorul V6 twin-turbo de 3.8 litri ascuns sub capota, acelasi Andy Palmer de la Nissan promitand ceva mai mult de 570 cai putere.

Rezultatul final va putea fi admirat cel mai probabil in luna noiembrie acestui an, atunci cand Salonul Auto de la Tokyo isi va deschide larg portile pentru publicul si presa de specilitate din intreaga lume, insa asteptarea pare sa merite pe deplin. Nu de alta, dar conform unor informatii obtinute de publicatia britanica AutoExpress, Nissan GT-R Nismo va fi capabil sa accelereze de la 0 la 100 kilometri pe ora in nici mai mult, nici mai putin de... doua secunde!

Drept urmare, supercarul japonez nu doar ca va fi mai rapid cu circa jumatate de secunda comparativ cu impresionantul Bugatti Veyron Super Sport!, insa va reusi sa depaseasca si performantele inregistrate de extremul Ariel Atom V8, "automobil" ce promite un raport putere / masa de 900 CP per tona!

Daca aceste zvonuri lansate de AutoExpress se si vor adeveri, ramane totusi de vazut... Pana atunci insa, readucem aminte ca ultima generatie a modelului Nissan GT-R are nevoie de numai 2.7 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, si asta in conditiile in care se bucura de doar 550 cai putere, respectiv cantareste putin peste 1.800 kilograme in versiunea standard.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 2 August 2013