Noul Chevrolet Corvette Z06 promite 620 CP si 880 Nm. Suna bine, nu-i asa?

Noul Chevrolet Corvette Z06 promite 620 CP si 880 Nm. Suna bine, nu-i asa?
  • Noul Chevrolet Corvette Z06 debuteaza saptamana viitoare
  • Valorile maxime vor numara 620 cai putere si 880 Newton-Metri
  • Propulsia va fi cel mai probabil asigurata de o unitate supraalimentata
Distribuie pe Facebook

Daca vechiul Chevrolet Corvette Z06 a fost aspru criticat, in special de catre europeni, pentru raportul sau CP per litru dezamagitor, situatia se va schimba radical odata cu lansarea noii generatii a automobilului american de inalta performanta.

Nu mai reprezinta nici un mister pentru nimeni. Asa cum anuntam si la inceputul lunii trecute, cea mai noua generatie a modelului de inalta performanta Chevrolet Corvette Z06 va debuta in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto International Nord-American de la Detroit, eveniment ce urmeaza sa-si deschida portile chiar in prima zi a saptamanii viitoare.

Din pacate, informatiile oficiale se opreau la acel moment la acest simplu detaliu insa, multumita unui document "scapat" recent pe internet de catre compania de peste Ocean, astazi putem afirma ca noul Chevrolet Corvette Z06 va pune la dispozitia viitoriilor sai clienti o adevarata herghelie, care va cuprinde nici mai mult, nici mai putin de 620 de cai. Suna bine, nu-i asa?

Iar vestile bune nu se opresc aici. Spre deosebire de vechiul model, urmatoarea generatie a automobilului american de inalta performanta se va bucura cel mai probabil de prezenta unei motorizari supraalimentate, dupa cum indica si valoarea caracteristica cuplului maxim - aproximativ 880 Newton-Metri. Asta daca nu cumva inginerii Chevrolet ne pregatesc o surpriza si decid sa creasca subit, peste noapte, numarul cilindrilor unitatii ce va propulsa viitorul Corvette Z06 - lucru care este foarte putin probabil.

Indiferent insa care va fi adevarul, un lucru este cert: cea mai noua generatie a supercarului Chevrolet Corvette Z06 va avea de infruntat competitie serioasa, piata automobilelor de inalta performanta fiind completata in ultima perioada de timp cu modele ce beneficiaza de cifre dintre cele mai impresionante, precum Ferrari 458 Speciale, Lamborghini Huracan LP610-4, Nissan GT-R Nismo sau Porsche 911 Turbo / Turbo S.

Distribuie pe Facebook
mai multe