Specificatiile noului VALKYRIE dezvaluite de ASTON MARTIN: 1.175 CP la 10.500 rpm si turatie maxima de 11.100 rpm

Specificatiile noului VALKYRIE dezvaluite de ASTON MARTIN: 1.175 CP la 10.500 rpm si turatie maxima de 11.100 rpm
  • Sistem de propulsie hibrid dezvolta 1.176 CP la 10.500 rpm
  • Productie limitata la doar 150 de exemplare
  • Versiunea de serie debuteaza pana la finalul anului
Distribuie pe Facebook

Constructorul britanic de automobile a dezvaluit intr-un final specificatiile exacte ale sistemului hibrid de propulsie de pe Valkyrie. Productia hypercar-ului este limitata la doar 150 de exemplare.

Aston Martin Valkyrie este fara indoiala unul dintre cele mai asteptate hypercar-uri ale anului. Versiunea de serie urmeaza sa debuteze pe parcursul lui 2019 si vorbim, la propriu, despre o masina de strada cum nu s-a mai vazut.

Aston Martin Valkyrie

Este, daca vrei, o masina de Formula 1 pentru sosea. Britanicii de la Aston Martin chiar au colaborat cu echipa de Formula 1 Red Bull Racing, iar pilotii Daniel Ricciardo si Max Verstappen si-au adus la randul lor aportul la dezvoltarea lui Valkyrie.

Cu ceva timp in urma, Aston Martin a confirmat specificatiile motorului V12 de 6.5 litri, despre care a spus ca va dezvolta 1.014 CP si 740 Nm cuplu si ca turatia maxima ajunge la 11.100 de rotatii pe minut. Aceste informatii au reprezentat insa numai o jumatate dintr-un intreg, pentru ca Valkyrie este un hypercar hibrid.

Aston Martin Valkyrie

Asta inseamna ca propulsorul conventional vine in compania unui motor electric, dezvoltat in colaborare cu cei de la Integral Powertrain, dar si a unui pachet de baterii la producerea caruia au contribuit si croatii de la Rimac.

Aston Martin a dezvaluit acum specificatiile intregului sistem de propulsie de pe Valkyrie iar cifrele sunt parca din alta lume. Asadar, ansamblul hibrid va dezvolta 1.176 de cai putere la 10.500 de rotatii pe minut si 900 Nm la 6.000 rpm.

Aston Martin Valkyrie

Revenind la agregatul cu ardere interna, acesta are biele din titan, pistoane folosite in Formula 1, iar inginerii sustin ca toleranta motorului este extrem de mica si ca toate componentele a fost astfel confectionate incat sa aiba o greutate minima si rezistenta maxima. Unitatea cantareste doar 206 kilograme.

"In ciuda provocarilor insurmontabile pe care le-a ridicat, nu a existat niciun dubiu ca Aston Martin Valkyrie va avea altceva sub capota decat un motor V12. De la bun inceput, echipa de la Cosworth si-a dat seama de angajamentul pe care il are, acela de a realiza un reper care sa impinga limitele posibile," declara la inceputul acestui an Andy Palmer, CEO Aston Martin.

Aston Martin Valkyrie

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Aston Martin Valkyrie
mai multe