Trebuia sa se bata cu M5, dar inginerii au gresit motorizarea. Noua generatie are doar 355 CP sub capota!

Trebuia sa se bata cu M5, dar inginerii au gresit motorizarea. Noua generatie are doar 355 CP sub capota!
  • Cadillac prezinta versiunea de performanta a noului CT5
  • Aceasta nu ofera insa decat un motor V8 cu 355 CP sub capota
  • Pachetul standard cuprinde o cutie automata in zece rapoarte
Distribuie pe Facebook

Asteptata cu sufletul la gura de o intreaga planeta, versiunea de performanta a modelului Cadillac CT5 reprezinta un mare pas... inapoi. Cel putin din punctul de vedere al specificatiilor tehnice, dupa cum urmeaza sa vezi.

Lansata cu surle si trambite in primavara acestui an, prima generatie a modelului Cadillac CT5 nu are deloc o misiune usoara. Inlocuitorul gamei CTS, automobilul companiei americane joaca in segmentul in care produse precum Audi A6, BMW Seria 5 si Mercedes E-Class fac legea.

Pentru a tine piept concurentei, noua berlina de clasa mare a producatorului de peste Ocean a primit inclusiv o versiune de performanta. Comercializata sub indicativul CT5-V, varianta in cauza a reusit sa ii dezamageasca insa pe devoratorii de super-sedanuri.

Cadillac CT5-V

Iar motivele sunt leste de inteles: sub capota se regaseste o unitate twin-turbo cu numai sase cilindri in V, care produce doar 355 de cai putere. Ca o comparatie, vechiul CTS-V gazduia in compartimentul motor un propulsor V8 de 6.2 litri si provenienta Corvette Z06, cu 640 CP.

Revenind la noul Cadillac CT5-V, modelul care trebuia sa se bata cu BMW M5 vine in standard cu o cutie automata in zece rapoarte, careia i se alatura un diferential electronic cu alunecare limitata si tractiune spate. Potrivit americanilor, tehnologia AWD va fi oferita optional.

Din punct de vedere estetic, versiunea de performanta a berlinei de clasa mare de peste Ocean mizeaza pe spoilere fata si spate agresiv stilizate, praguri laterale proeminente si jante de dimensiuni generoase. O evacuare cu patru tobe de esapament completeaza pachetul exterior.

La interior, in schimb, vor fi intampinati de scaune fata cu suport lateral marit, instrumente de bord cu design revizuit, plus insertii specifice super-sedanurilor. Acestora li se vor alatura numeroase tehnologii de ultima ora, printre care sistemul de asistenta Super Cruise.

Cadillac CT5-V

Cadillac CT5-V

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Cadillac CT5-V
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 12 Iunie 2019