Un colectionar de Ferrari si cele 5 masini rosii ale sale

Un colectionar de Ferrari si cele 5 masini rosii ale sale
  • Un LaFerrari costa putin peste 1 milion de Euro
  • Miliardarul englez a mers pana in Italia si inapoi cu un grup de prieteni
  • Cele 5 masini sunt de colectie si ajung la preturi chiar si de 1,5 milioane de Euro fiecare
Distribuie pe Facebook

John Hunt este un colectionar din Marea Britanie care aduna masini Ferrari. Dar nu orice masini, ci numai din cele mai performante. Ultima sa achizitie, un LaFerrari, a fost ridicat de la fabrica dupa un drum cu toata flota personala pana in Italia.

Cand ai toti banii din lume si iubesti masinile Ferrari, trebuie sa le ai pe cele mai performante in garaj. Este si cazul unui antreprenor britanic pe numele sau John Hunt, care si-a cumparat de-a lungul vremii toate masinile 'varf de lance' ale producatorului din Maranello. Mai precis, in garajul sau zace un 288 GTO, un F40, un F50, un Enzo si, mai recent, un LaFerrari.

Cea mai veche masina, modelul 288 GTO dateaza din 1985 si au fost produse doar 272 de exemplare. Masina are 400 cp dintr-un motor V8 de 3 litri cu doua turbine. Urmatorul, care este si preferatul nostru, este modelul Ferrari F40 care a intrat in istorie drept cea mai rapida masina de serie a momentului. Aceasta se bucura de un motor V8 bi-turbo care ofera 478 cp si a fost vanduta in 1315 exemplare. Urmeaza modelul F50, din care au fost fabricate doar 349 de exemplare, o masina dotata cu motor V12 aspirat de 520 cp, derivat din cele de Formula 1. Si, la final, celebrul Ferrari Enzo, masina suprema a anilor 2002-2004, din care s-au fabricat 400 de exemplare. Un supercar ce nu mai are nevoie de nicio prezentare, avand un motor V12 de 6 litri ce ofera 660 cp.

Insa, pentru a-si ridica cea mai noua achizitie, hypercarul LaFerrari, miliardarul s-a gandit sa transforme aceasta 'cumparatura' intr-un eveniment interesant. Impreuna cu toata familia si cu cativa prieteni, a mers la uzina Ferrari cu toate masinile mentionate mai sus. La intoarcere, caravana de masini sport rosii era mai bogata cu un exemplar.

Cel din urma, Ferrari LaFerrari, urmasul lui Enzo, o masina cu motor hibrid ce insumeaza 950 cp care are un pret de peste 1 milion de Euro si niste cifre spectaculoase. Masina accelereaza pana la 100 km/h in mai putin de 3 secunde si depaseste pragul celor 350 km/h. Destul incat sa-l faca pe milionar sa cumpere masina fara sa o conduca niciun metru. La intoarcerea in tara, John Hunt s-a urcat la volanul noii sale masini si in cele din urma a apucat sa o conduca pret de sute de kilometri.

Colectie Ferrari

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Colectie Ferrari
mai multe