Vor performante cu orice pret. Range Rover Sport SVR ar putea primi o versiune usoara, cu roll cage

Vor performante cu orice pret. Range Rover Sport SVR ar putea primi o versiune usoara, cu roll cage
  • Range Rover Sport SVR ar putea primi o versiune mai usoara
  • Productia va fi cel mai probabil limitata
  • Inginerii tintesc o masa totala cat mai scazuta
Distribuie pe Facebook

Cele mai recente informatii sustin ca britanicii de la Land Rover se gandesc la o versiune si mai extrema a SUV-ului de performanta Range Rover Sport SVR. Inginerii tintesc in special o masa totala mai scazuta, tocmai de aceea locurile din spate ar putea fi inlocuite cu un roll cage.

Range Rover Sport SVR este cel mai puternic SUV din istoria britanicilor de la Land Rover, si asa cum ii sta bine oricarui model de performanta, si acesta are in palmares cateva recorduri mondiale.

Spre exemplu, in urma cu patru ani, un exemplar a parcurs legendarul circuit Nurburgring Nordschleife in 8 minute si 14 secunde, devenind astfel cel mai rapid SUV de pe Iadul Verde. Un record ceva mai recent a fost inregistrat pe asa-numitul Dragon Road din China, cand saptamanile trecute un Range Rover Sport SVR a cucerit cei 11,3 kilometri si 99 de viraje in 9 minute si 51 de secunde, mai rapid decat un Ferrari 458 Italia.

Range Rover Sport SVR

Este lesne de inteles ca modelul britanicilor este incredibil de rapid si de puternic, iar o dovada in plus este unitatea V8 de 5.0 litri, supraalimentata, de sub capota. Aceasta dezvolta 575 de cai putere si 700 Nm cuplu, suficient pentru o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in doar 4.5 secunde si o viteza maxima de 286 de km/h.

Range Rover Sport SVR

In ciuda acestor performante impresionante, SUV-ul are si o problema, iar aici ne referim la masa totala de 2.310 kilograme. Acest lucru ar putea sa se schimbe in viitorul apropiat, daca dam crezare celor mai recente zvonuri.

Range Rover Sport SVR

Acestea sustin ca inginerii lucreaza la o versiune mai usoara a lui Range Rover Sport SVR. Pe langa o greutate mai mica, acesta ar putea dispune de un sistem de franare nou, derivat din cel existent pe F-Type SVR, iar bancheta spate ar urma sa fie inlocuita cu un roll cage.

Range Rover Sport SVR

Cel mai probabil, aceasta versiune extrema va fi produsa intr-o editie limitata, insa mai multe informatii si probabil cateva confirmari oficiale ar urma sa fie publicate in perioada urmatoare.

Range Rover Sport SVR

Intr-o alta ordine de idei, sa nu uitam ca pe 28 martie, Jaguar (parte a gigantului Jaguar Land Rover) este asteptat sa prezinte noul F-Pace SVR. Sub capota acestuia vom regasi acelasi propulsor supraalimentat ca si in cazul lui Range Rover Sport SVR.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Range Rover Sport SVR
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 27 Martie 2018