Masina cu motor de 2.5 litri si 593 CP. Compania producatoare a publicat acum primele imagini si detalii oficiale

Masina cu motor de 2.5 litri si 593 CP. Compania producatoare a publicat acum primele imagini si detalii oficiale
  • Masina cu motor de 2.5 litri si 593 CP
  • Compania producatoare a publicat acum primele imagini si detalii oficiale
Distribuie pe Facebook

Cu pedala de acceleratie la podea, sprintul de la 0 la 100 de kilometri pe ora nu ar trebui sa dureze mai mult de patru secunde. Ba dimpotriva.

Prezentata publicului larg in urma cu aproape doi ani, chiar la jumatatea verii lui 2019, cea dintai generatie a gamei comercializate de compania Audi sub numele de Q3 Sportback se vinde la momentul de fata, zilele acestea, in diferite versiuni si configuratii. Printre optiunile puse la dispozitia clientilor se numara si o varianta de inalta performanta RS, animata de un benzinar I5 cu o turbina si capacitatea de 2.5 litri.

Acompaniata de o putere maxima de 400 CP, livrata ambelor punti de o transmisie automata cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj, respectiva masina are nevoie de 4.5 secunde pentru a rezolva clasica ecuatie 0 - 100 de kilometri pe ora. Teoretic.

Una dintre cele mai performante compacte ale planetei, aceeasi versiune pe nume Audi RS Q3 Sportback sta si la baza ultimului proiect de tuning al companiei B&B. Care, pentru o suma de aproape 15.000 de euro, transforma motorizarea turbo cu cinci cilindri in linie si capacitatea de 2.5 litri mentionata anterior intr-o mini-uzina, demna sa produca cu exact 193 CP mai mult decat la momentul parasirii liniei de productie.

Din pacate, noua valoare din dreptul acceleratiei de la 0 la 100 de kilometri pe ora nu ramane decat un mister, insa nu ar fi de mirare ca respectiva masina sa bifeze acum proba cu pricina intr-un timp mai mic de patru secunde. Ba dimpotriva.

Varianta de 593 CP a primului RS Q3 Sportback de la Audi nu reprezinta, ce-i drept, decat varful aisbergului. Aceeasi companie de tuning pe nume B&B a mai pregatit si un pachet egal cu o putere maxima de 458 CP pentru benzinarul I5 cu o turbina si capacitatea de 2.5 litri, disponibil pentru aproape 1.800 de euro, clientii putand opta si pentru meniuri de mijloc, de 476 CP si 2.950 de euro sau 508 CP si 5.950 de euro.

Oferta de sub capota este completata de un nou soft pentru transmisia automata cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj, proprietarii respectivei masini putand opta si pentru scoaterea limitatorului de viteza, o suspensie mai joasa. Si frane uriase.

Audi RS Q3 Sportback de la B&B

Audi RS Q3 Sportback de la B&B

Audi RS Q3 Sportback de la B&B

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Audi RS Q3 Sportback de la B&B
mai multe