SEMA 2014: Muscle car-uri clasice, tehnologie moderna si sute de cai putere

SEMA 2014: Muscle car-uri clasice, tehnologie moderna si sute de cai putere
  • Vizitatorii SEMA Show 2014 au putut admira numeroase masini americane modificate
  • Muscle car-urile clasice au fost la mare cautare si in cadrul editiei din acest an
  • Cele mai multe priviri s-au indreptat catre noua jucarie a celebrului Ken Block
Distribuie pe Facebook

Nu suntem toti la fel. Unii prefera masinile germane, in timp ce altii au dezvoltat o pasiune pentru industria japoneza. Pe langa acestia, lumea auto propune si o a treia categorie: iubitorii de muscle car-uri, pentru care am adunat special cele mai spectaculoase proiecte de tuning din cadrul SEMA Show 2014.

SEMA 2014: Muscle car-uri clasice, tehnologie moderna si sute de cai putereNu trebuie sa fii neaparat fan Ford Mustang pentru a admira aceasta creatie. Dezvoltata si proiectata special pentru a face spectacol alaturi de Ken Block in Gymkhana 7, capodopera americana pe patru roti propune un propulsor V8 de 6.7 litri, 845 cai putere si tractiune integrala.

SEMA 2014: Muscle car-uri clasice, tehnologie moderna si sute de cai putereAsta la prima vedere. Nu de alta, dar nu lipsesc din meniu nici sasiul tubular - peste care au fost montate panouri din fibra de carbon, suspensia sport si sistemul de franare de inalta performanta, la care mai adaugam si exteriorul dramatic-stilizat, respectiv interiorul inchis intr-un roll cage custom.

SEMA 2014: Muscle car-uri clasice, tehnologie moderna si sute de cai putereTe-ai intrebat vreodata cum ar arata un muscle car modificat pentru cursele cu motor? Ei bine, iata si raspunsul tau, dezvoltat de specialistii Roadster Shop pe baza unui Chevrolet Camaro de generatie a doua.

SEMA 2014: Muscle car-uri clasice, tehnologie moderna si sute de cai puterePe langa exteriorul sau ce abunda in elemente supradimensionate si agresiv-stilizate, respectiv interiorul inchis intr-un roll cage custom, proiectul companiei de tuning din Illinois impresioneaza si prin caracteristicile sale de ordin tehnic, precum propulsorul V8, suspensia de tip push-rod sau discurile de franare (aproape) cat jantele de mari.

SEMA 2014: Muscle car-uri clasice, tehnologie moderna si sute de cai putereEste aproape imposibil sa nu observi panourile din fibra de carbon ce-i confera acestui Dodge Charger clasic un aspect modern, insa exista un detaliu mult mai interesant cu privire la creatia americanilor de la Salvaggio Automotive.

SEMA 2014: Muscle car-uri clasice, tehnologie moderna si sute de cai putereIn cazul in care nu ti-ai dat inca seama despre ce este vorba... ei bine, atunci afla ca facem referire la motorul V8 twin-turbo de 1.650 de cai putere ascuns sub capota si proiectat initial de inginerii Mercury Racing pentru barcile de viteza.

SEMA 2014: Muscle car-uri clasice, tehnologie moderna si sute de cai puterePentru adeptii stilului extravagant, un proiect custom ce are la baza modelul Buick Riviera din 1964 ar putea reprezenta alegerea ideala. Liniile si formele unice ale caroseriei, contrastul dintre portocaliul aprins si cromul stralucitor, respectiv jantele cu design multispita promit sa atraga atentia tuturor celor din jur asupra proprietarului acestei bijuterii pe patru roti.

SEMA 2014: Muscle car-uri clasice, tehnologie moderna si sute de cai putereIar asta nu e tot. Deliciul continua si la nivel tehnic, acolo unde in centrul atentiei se regaseste o motorizare cu opt cilindri in V si capacitate de 6.2 litri, cuplata la o transmisie Tremec cu sase rapoarte.

SEMA 2014: Muscle car-uri clasice, tehnologie moderna si sute de cai putereO forma clasica, cu fond modern. Asa poate fi cel mai bine descrisa aceasta opera automobilistica, rezultata in urma colaborarii dintre General Motors si Jimmie Johnson - unul dintre cei mai de succes piloti din istoria competitiei Nascar.

SEMA 2014: Muscle car-uri clasice, tehnologie moderna si sute de cai putereRolul de atractie principala nu ii revine insa departamentului vizual, asa cum probabil te asteptai, ci propulsorului V8 de 6.2 litri si 460 cai putere, preluat direct de la modelul Chevrolet Corvette Stingray - alaturi de sistemul de franare caracteristic "vechiului" Corvette (C6) Z06.

Credit Foto: SpeedHunters

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (24) Poze SEMA 2014: Muscle car-uri clasice, tehnologie moderna si sute de cai putere
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 12 Noiembrie 2014