SEMA 2014: Un Chevrolet Corvette clasic, cu motor V8 de ultima generatie

SEMA 2014: Un Chevrolet Corvette clasic, cu motor V8 de ultima generatie
  • Chevrolet a sosit la SEMA alaturi de un Corvette modificat impreuna cu Jimmie Johnson
  • La baza proiectului de tuning se afla un exemplar din anul 1971
  • Propulsia este asigurata acum de un V8 de ultima generatie, de 6.2 litri si 460 CP
Distribuie pe Facebook

Clasicul si modernul si-au dat intalnire la standul Chevrolet din cadrul SEMA Show 2014, americanii prezentand cu ocazia evenimentului ce se desfasoara in perioada 4 - 7 noiembrie un Corvette din 1971 dotat cu noul motor V8 LT1.

Asteptat cu sufletul la gura de catre adeptii masinilor modificate, cel mai mare salon de tuning din lume si-a deschis in cele din urma larg portile, printre cele mai impresionante exemplare propuse de SEMA Show 2014 numarandu-se si acest Chevrolet. Chevrolet Corvette din 1971 care, in ciuda impecabilei conditii estetice in care se afla, impresioneaza cu adevarat abia prin motorizarea pe care o ascunde sub capota.

SEMA 2014: Chevrolet Corvette by Jimmie JohnsonSEMA 2014: Chevrolet Corvette by Jimmie Johnson

SEMA 2014: Chevrolet Corvette by Jimmie Johnson

Dezvoltat de catre specialistii producatorului american de automobile impreuna cu Jimmie Johnson, unul dintre cei mai de succes piloti din istoria competitiei Nascar, proiectul cu pricina adopta in compartimentul motor o unitate V8 de ultima generatie. O unitate V8 cu capacitate de 6.2 litri si 460 CP in dreptul puterii maxime, ce pune in miscare si modelul Chevrolet Corvette Stingray, mai exact.

Tot pe lista cu bunatati de ordin tehnic regasim, de asemenea, si o transmisie manuala cu sase rapoarte, suspensie ajustabila de tip coilover si, nu in ultimul rand, sistemul de franare caracteristic "vechiului" Corvette (C6) Z06. Pe plan estetic, meniul include o capota custom si un set de jante cu design clasic pe 18 inch, in timp ce volanul in trei spite, scaunele sport si accentele de carbon reprezinta principalele atractii ale interiorului.

Nu stim ce parere ai tu despre "noul" Chevrolet Corvette by Jimmie Johnson, insa noi consideram ca este un bun proiect de la care sa pornim in aventura numita SEMA Show 2014.

SEMA 2014: Chevrolet Corvette by Jimmie Johnson

SEMA 2014: Chevrolet Corvette by Jimmie Johnson

SEMA 2014: Chevrolet Corvette by Jimmie Johnson

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze SEMA 2014: Chevrolet Corvette by Jimmie Johnson
mai multe