SEMA 2015: Chevrolet-ul Nova cu motor 2.0 turbo imparte pasionatii in doua tabere diferite

SEMA 2015: Chevrolet-ul Nova cu motor 2.0 turbo imparte pasionatii in doua tabere diferite
  • Chevrolet aduce la SEMA o Nova cu motor 2.0 turbo
  • Unitatea cu pricina ofera un total de 272 CP
  • Alte detalii includ suspensie pneumatica si jante pe 17 inch
Distribuie pe Facebook

Ii avem, pe de-o parte, pe cei care apreciaza un V8 aspirat indiferent de puterea maxima pe care acesta o livreaza si, pe de cealalta parte, pe cei care pun accentul in special pe raportul putere maxima per litraj.

Omniprezenti in cadrul evenimentului SEMA 2015, care anul acesta se desfasoara intre 3 si 6 noiembrie, americanii de la Chevrolet ne servesc cand una calda, cand una rece.

Astfel, dupa Camaro-ul din '70 cu motor de Corvette C7 Z06, compania din Detroit ne face acum cunostinta cu o Nova... pusa in miscare de un 2.0 turbo.

Exact, ai vazut / citit bine: in timp ce marea majoritate a pasionatilor de tuning cauta sa-si inlocuiasca propulsoarele in patru cilindri cu unele in opt, americanii de la Chevrolet incearca opusul.

Vestea buna - chiar daca pare extrem de greu de crezut, exista si o veste buna in toata aceasta operatiune, Nova sacrificata de compania din Detroit nu a suferit si din punctul de vedere al cailor prezenti la datorie.

Nu semnificativ, unitatea turbo de doi litri dezvoltand cu doar trei cai putere mai putin decat motorul original cu opt cilindri in V si capacitate de 5.3 litri - 272 CP vs 275 CP.

Alaturi de propulsorul in patru cilindri si-a facut aparitia in peisaj si o transmisie manuala cu sase rapoarte, astfel ca acceleratia de la 0 la 96 km/h se realizeaza acum in aproximativ 6.2 secunde.

Un alt avantaj al motorizarii 2.0 turbo il reprezinta greutatea redusa, ce-i permite acestui Chevrolet Nova din '67 sa se laude cu o distributie a masei de 50:50.

Lasam insa in urma situatia intalnita la nivelul compartimentului motor si ne indreptam atentia catre urmatoarea pagina a listei cu modificari, care ne intampina alaturi de suspensie pneumatica si jante pe 17 inch.

Nu lipsesc din meniu, de asemenea, nici discurile de franare prezente in numar de patru, clasicul muscle car american intrand astfel (aproape) cu totul in lumea auto moderna.

Chevrolet Nova cu motor 2.0 turbo

Chevrolet Nova cu motor 2.0 turbo

Chevrolet Nova cu motor 2.0 turbo

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 4 Noiembrie 2015