Tipului asta nu-i pasa de consum sau emisii. Lucreaza la o masina cu motor V12 de 27 de litri

Tipului asta nu-i pasa de consum sau emisii. Lucreaza la o masina cu motor V12 de 27 de litri
  • Tipului asta nu-i pasa de consum sau emisii
  • Lucreaza la o masina cu motor V12 de 27 de litri
Distribuie pe Facebook

Imprumutat de la un tanc din Al Doilea Razboi Mondial, respectivul propulsor va fi modificat pentru a livra celui aflat la volan o putere maxima de aproximativ 2.500 de cai putere.

Daca aveai impresia ca le-ai vazut si auzit pe toate, ei bine... tinem sa-ti spunem ca te inseli amarnic. Pentru ca peste un Ford Crown Victoria cu un motor V12 de 27 de litri sigur nu ai mai dat pana acum, la fel cum nici noi nu am mai intalnit.

Proiectul unui anumit Daniel Werner din Suedia, respectiva masina se bucura de serviciile unui propulsor Rolls-Royce Meteor imprumutat de la un tanc din Al Doilea Razboi Mondial, dupa cum precizam si anterior.

Aparent, tipul nostru planuia sa instaleze sub capota vechiului Ford Crown Victoria un motor de 37 de litri, de la un avion Spitfire, insa a renuntat - in cele din urma - la aceasta idee. Din motive doar de el (si poate prietenii lui) cunoscute.

Ce este drept, propulsorul Rolls-Royce Meteor despre care discutam si anterior nu va scapa chiar neatins, Daniel Werner planuind sa condimenteze reteta respectivei masini si cu o pereche de turbine, printre altele.

Ulterior, turatia maxima a motorului V12 de 27 de litri imprumutat de la un tanc din Al Doilea Razboi Mondial va fi crescuta de la 3.000 la 4.000 de rotatii per minut. Scopul final: vechiul Ford Crown Victoria sa dezvolte 2.500 de cai putere.

Botezat Meteor Interceptor, proiectul lui Daniel Werner din Suedia va primi inclusiv unele ranforsari la nivelul caroseriei. Numai propulsorul Rolls-Royce adaugand 300 de kilograme la greutatea vechii masini.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 13 Aprilie 2021