Tuning Mercedes: Brabus transforma noul G65 AMG intr-un birou mobil cu 800 CP

Tuning Mercedes: Brabus transforma noul G65 AMG intr-un birou mobil cu 800 CP
  • Brabus modifica noul off-roader Mercedes G65 AMG
  • Tunerul ofera multiple bunatati tehnice si estetice
  • Sub capota se ascunde un V12 de 800 CP si 1.420 Nm
Distribuie pe Facebook

Conceptele Brabus 800 si iBusiness si-au unit recent fortele pentru a transforma noul Mercedes G65 AMG intr-unul dintre cele mai impresionante si mai performante... birouri mobile din lume.

Pentru cei care au pus mana pe un exemplar al noului Mercedes G65 AMG si au ramas dezamagiti de faptul ca off-roader-ul V12 ofera performante aproape similare cu cele ale versiunii V8, specialistii Brabus ofera un nou sistem de supraalimentare cu turbine upgradate, patru intercoolere water-to-air si alte mici modificari, unitatea de sase litri oferind acum nu mai putin de 800 cai putere si 1.420 Newton-Metri.

BRABUS 800 iBusinessBRABUS 800 iBusiness

BRABUS 800 iBusiness

Rezultatul? Ei bine, in multumita tratamentului "800", noul Mercedes G65 AMG are acum nevoie de doar 4.2 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, off-roader-ul german fiind astfel mai rapid cu 1.1 secunde in versiunea Brabus decat in varianta standard. Cu o imbunatatire demna de luat in seama ne intalnim, de asemenea, si in dreptul vitezei maxime, aceasta urcand acum pana la pragul celor 270 de kilometri pe ora - un plus de 40 km/h comparativ cu modelul stock.

Iar asta-i doar inceputul. Nu de alta dar, asa cum era de asteptat, specialistii celebrei companii de tuning din Bottrop au mai adaugat pe lista cu bunatati mecanice si o suspensie ajustabila dezvoltata impreuna cu inginerii Bilstein, dar si un sistem de franare accesorizat cu componente de inalta performanta, plus o evacuare sport, al carui sunet poate fi "controlat" prin intermediul unui buton amplasat la nivelul volanului.

BRABUS 800 iBusiness

BRABUS 800 iBusinessBRABUS 800 iBusiness

Asadar, odata rezolvata problema cifrelor ce insotesc acceleratia de la 0 la 100 km/h si viteza maxima, germanii de la Brabus si-au indreptat intreaga atentie asupra aspectului exterior, specialistii celebrei companii de tuning din Bottrop ajungand, dupa mai multe ore de discutii contradictorii, la concluzia ca un wide-body kit oferit in compania unor jante pe 23 inci ar fi arhisuficient pentru a scoate in evidenta surplusul de cai putere si Newton-Metri cu care se poate lauda acum off-roader-ul V12 din Stuttgart.

Si totusi, germanii de la Brabus nu s-au putut abtine nici atunci cand a venit vorba de interior, noul Mercedes G65 AMG primind astfel ocazia de a face cunostinta cu conceptul iBusiness. Un concept care, asa cum o sugereaza si denumirea sa, include numeroase bunatati din gama Apple - precum iPad mini, Mac mini, iPod touch sau Apple TV., capabile sa transforme orice autoturism intr-unul dintre cele mai spectaculoase birouri mobile vazute vreodata.

BRABUS 800 iBusiness

BRABUS 800 iBusinessBRABUS 800 iBusiness

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (31) Poze BRABUS 800 iBusiness
mai multe