60 de masini clasice descoperite intr-un garaj din Franta

60 de masini clasice descoperite intr-un garaj din Franta
  • 60 de automobile mai pot fi recuperate si restaurate
  • Un exemplar de Ferrari gasit in garaj poate valora peste 15 milioane de Euro
  • In colectie au mai fost gasite si automobile Talbot si Delahaye
Distribuie pe Facebook

Va aratam ieri pe pagina noastra de Facebook cateva poze cu masinile gasite pe un domeniu din Franta. E vorba de peste 100 de automobile ascunse de ochii lumii in spatele unor garduri, masini ce i-au apartinut unui milionar numit Roger Baillon. Acum, rudele ramase in viata au decis sa ii vanda colectia uitata de timp, aflata intr-un stadiu avansat de degradare.

Atunci cand esti un miliardar si totul merge bine, e normal sa-ti satisfaci pofta pentru automobilele scumpe si puternice. Asa s-a gandit si magnatul transportului din Franta, Roger Baillon, care a adunat in garajele sale din domeniile vaste ale familiei aproximativ 250 de automobile rare, de lux. Incepand cu 1950 si pana in 1966, Baillon a adunat exemplare sport si limuzine de la principalii producatori ai vremii, inclusiv Ferrari sau Maserati. Insa, in anii '70, magnatul a inceput sa aiba probleme financiare si mai bine de jumatate de colectie a fost nevoit sa o vanda. Insa, pana in ziua de azi, restul au ramas ascunse de ochii curiosilor.

Rudele ramase in viata ai lui Baillon, reintrati in posesia unui domeniu urias, au hotarat sa scoata la licitatie masinile descoperite acolo. Desi nimeni nu mai stia ca exista aceste vehicule si ca batranul le pastrase, mare a fost surpriza cand expertii casei de licitatii Artcurial au venit ca sa expertizeze bunurile gasite. De fapt, acestea erau comori care, desi aflate intr-o stare avansata de degradare, erau inca recuperabile. Cel putin, o parte din ele. Pentru ca, din cele 110 vehicule, numai 58 se pare ca mai pot fi recuperate si aduse la starea originala.

Masini Franta

Insa, partea buna este ca cele mai valoroase exemplare au fost totusi conservate in mediu interior. Mai precis, un Ferrari 250 GT SWB California Spider din care s-au fabricat 37 de exemplare a stat alaturi de un extrem de rar Maserati A6G GranSport Berlinetta Frua, realizat in doar 4 exemplare, in interiorul unui garaj. Aceste doua masini se pare ca valoreaza peste 10 milioane de Euro impreuna. Nu la fel de norocoase au fost insa alte masini care s-au bucurat de conditiile vitrege de la exterior si s-au degradat mult mai rau in timp.

Colectia Baillon ramasa mai cuprinde un Bugatti Type 57 Ventoux, opt masini Delahaye, un Facel Vega Excellence, Hispano Suiza H6B, Lagonda LG45, trei masini facute manual marca Voisin, cateva masini Panhard, un Porsche 356 si opt masini extrem de luxoase Talbot Lago. Pe langa acestea, mai exista zeci de modele interbelice si automobile de curse, care insa nu au avut parte de conditii optime de pastrare si s-au transformat in munti de rugina. Printre masini sunt si cateva exemplare de Renault 12 (Dacia 1300) despre care nu se stie nimic.

Masini FrantaMasini Franta

Masini FrantaAlain Delon si Jane Fonda la bordul aceluiasi exemplar Ferrari 250 GT SWB California Spider

In primavara, Artcurial va scoate la licitatie masinile si este de asteptat ca intreaga colectie sa depaseasca pragul celor 20 de milioane de Euro. Si asta pentru ca absolut fiecare exemplar necesita reconditionare, iar la finalul acesteie, masinile ar putea valora cu mult peste 60 de milioane de Euro in total. Oricum, suntem siguri ca o astfel de comoara isi va gasi un nou proprietar care va readuce la lumina aceste bijuterii pe 4 roti.

Masini Franta

Masini Franta

Masini Franta

Masini Franta

Masini Franta

Masini Franta

Masini Franta

Masini Franta

Masini Franta

Masini Franta

Masini Franta

Masini Franta

Masini Franta

Masini Franta

Masini Franta

Masini Franta

Masini Franta

Masini Franta

Masini Franta

Masini Franta

Masini Franta

Masini Franta

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (27) Poze Masini Franta
mai multe