O reprezentanta din anii '80 plina de Saab, Mazda si Honda a fost descoperita

O reprezentanta din anii '80 plina de Saab, Mazda si Honda a fost descoperita
  • Aici se vindeau masini Mazda, Honda si Saab
  • Cladirea propriu-zisa este abandonata din 2001
  • Nu se cunoaste proprietarul masinilor
Distribuie pe Facebook

Zilnic omenirea descopera urme ale civilizatiilor demult apuse, comori, urme ale stramosilor vechi de milioane de ani, masini vechi uitate prin hambare si alte comori ascunse ochilor timp de multi ani. Ultima descoperire in materie auto vine din Elvetia. O fosta reprezentanta auto a anilo '80, cu aproximativ 15 autoturisme noi a fost gasita in Elvetia.

Intr-un oras mic din Elvetia, niste pasionati de aventura au gasit o parcare amenajata langa un showroom auto, inchis de mai bine de 25 de ani. Parcarea este plina cu automobile lasate in aer liber, marca Honda si Saab, asupra carora vremea si-a pus amprenta, dar si trecatorii sau boschetarii. Unele masini nu mai au geamuri si rugina a pus stapanire pe caroseriile metalice, insa kilometrajele au ramas la maximum 10 km fiecare.

In cladirea care este inchisa din 2001, showroomul de la parter nu a mai fost deschis de mai bine de 25 de ani. Aici inca se pot admira cateva modele de Mazda din anii '80, cum ar fi si modelul 323 GT, care, la prima vedere, pare absolut nou si neatins. In interior insa au fost depozitate la acea vreme doar cateva exemplare, majoritatea fiind lasate in parcarea de afara, motiv pentru care nu mai sunt intr-o stare foarte buna.

In parcare se mai gasesc exemplare de Civic, Saab 99 si sedanuri Mazda. In jur de 10 masini din acestea sunt inca in stare aparent buna, fara lovituri sau piese lipsa, dar cele din margine au fost avariate. Probabil de alte masini de marfa care aprovizionau alte afaceri din zona pana sa se inchida cladirea in 2001. Pe langa masini, in curtea showroom-ului se mai gasesc si dulapuri cu piese si anvelope nerulate, insa invechite de vreme.

Este interesanta orice descoperire de acest gen. Nu uitam nici de reprezentanta Chevrolet din Statele Unite, veche de 35 de ani, care si-a deschis usile abia anul trecut. Poate ca si in Romania se gaseste undeva, in vreun oras mai mic, o reprezentanta Dacia in care asteapta sa fie scoase la lumina si conduse, dupa 40 de ani, automobile Dacia 1300 si 1100.

Showroom Elvetia

Showroom ElvetiaShowroom Elvetia

Showroom Elvetia

Showroom Elvetia

Showroom ElvetiaShowroom Elvetia

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Showroom Elvetia
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 27 Februarie 2014