Povestea unui BMW M3 Ursulet gasit parasit intr-o padure si readus la viata

Povestea unui BMW M3 Ursulet gasit parasit intr-o padure si readus la viata
  • Masina a fost fabricata in 1988
  • De atunci a avut un singur proprietar
  • Pretul vanzarii in 2014 a fost de $2500
Distribuie pe Facebook

Masinile care zac ascunse in garaje sau prin cine stie ce alte locuri izolate, departe de privirile oamenilor, ne-au fascinat intotdeauna. Aceste automobile valoroase, de tip "Barn Finds" sunt destul de rare, iar acele masini cu adevarat valoroase sunt putine. Este insa cazul acestui BMW M3 fabricat in 1988, parasit intr-o padure si gasit de un pasionat de automobile bavareze.

Chiar daca povestea acestui BMW M3 Ursulet incepe in 1988, cand a fost fabricat, viata adevarata a inceput acum un an, cand un tanar din Statele Unite l-a gasit abandonat la marginea unei paduri. Mai precis, in timpul unei intalniri a posesorilor de BMW-uri din orasul Fairfax, statul Virginia. Aici, a inceput o discutie cu niste pustani veniti sa caste gura la masina lui, un E46 M3 cu transmisie SMG, pe care ulterior i-a scos la o tura cu masina. Din vorba in vorba, unul din pusti i-a zis ca stie de un BMW vechi parasit undeva langa o padure... Asa s-a aflat despre locatia acestui BMW E30 M3 original, cel mai rar M3 din cate au fost realizate de-a lungul vremii.

BMW M3 Ursulet parasit

Locatia era una extrem de izolata, undeva in adancul padurii, langa niste case parasite la care ajungeai dupa doua ore de mers pe un drum marginas, de la soseaua principala. Masina era initial in stare proasta, cu vopseaua distrusa, dar cu tablaria foarte buna. Si parea sa nu aiba motorul sub capota... Dar, per total, era un M3 original in stare decenta, care merita restaurat ca la carte.

Dupa o investigatie care a durat cateva saptamani, omul nostru pasionat a batut la mai multe usi, a cautat in casele parasite din jurul masinii, a gasit ceva acte, a cautat in disperare orice urma a proprietarului astfel incat sa poata intra in posesia masinii legal, daca posesorul de drept ar fi vandut-o. Asa a ajuns in cele din urma la un corean in varsta de vreo 50 de ani, cetatean american, care era proprietarul masinii de noua, din 1988, cand avea doar 25 de ani si era la universitate. Dupa o discutie lunga, acesta a decis sa-i vanda masina pentru suma de 2500 de dolari, un mizilic pentru un asemenea exemplar rar.

BMW M3 Ursulet parasit

Masina a ajuns sa fie parasita in padure pe vremea cand familia proprietarului statea acolo, acum 6 ani de zile, cand motorul a cedat din cauza unui piston spart. Dar, in afara de motorul care era dezasamblat si, din pacate, incomplet, tot BMW-ul M3 era original si intreg, fara piese lipsa. Asa ca a urmat recuperarea masinii din padure si lungul proces de restaurare.

Motorul original nu a fost de gasit, pentru ca ii lipsea blocul, arborele cotit si chiar cutia de viteze, in portbagaj fiind numai chiulasa si capacul de la culbutori. Asa ca noul proprietar care a salvat-o din ghearele ruginii a decis sa ii monteze un motor S52 de BMW E36, cel de 3.2 litri si 240 cp pentru piata americana (321 cp pentru Europa). In rest, toata masina a fost reconditionata din bara in bara.

BMW M3 Ursulet parasitBMW M3 Ursulet parasit

BMW M3 Ursulet parasit

Puteti urmari mai jos procesul de restaurare al acestui M3, care, din pacate, nu mai beneficiaza de motorul original S14 ci de un alt motor de M3, mai usor de gasit. Jantele originale BBS RS, impreuna cu rezerva erau la locul lor si au necesitat doar o revopsire usoara, iar elementele de caroserie au fost pe rand demontate si revopsite in culoarea specifica M3-ului. Insa dincolo de rezultatul final care este impecabil, merita tot respectul nostru dorinta de a transforma ceva uitat si parasit in ceva frumos si rar. Este interesant si placut sa vezi ca o masina rara si scumpa in zilele noastre este uitata de cineva, dar salvata si reconditionata de altcineva. Sa zicem doar ca asta e o masina norocoasa...

BMW M3 Ursulet parasitBMW M3 Ursulet parasitBMW M3 Ursulet parasit

BMW M3 Ursulet parasit

BMW M3 Ursulet parasit

BMW M3 Ursulet parasit

BMW M3 Ursulet parasit

BMW M3 Ursulet parasit

BMW M3 Ursulet parasit

BMW M3 Ursulet parasit

BMW M3 Ursulet parasit

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (27) Poze BMW M3 Ursulet parasit
mai multe