Marca DS sarbatoreste 60 de ani la Salonul Retromobil de la Paris

Marca DS sarbatoreste 60 de ani la Salonul Retromobil de la Paris
  • Vor fi prezente 5 automobile DS de colectie
  • Expozitia este deschisa pana pe 8 februarie la Paris
  • Marca DS a devenit independenta de Citroen in 2015
Distribuie pe Facebook

Marca DS tocmai ce a devenit independenta de Citroen in 2015, an in care se aniverseaza 60 de ani de la aparitia primelor automobile cu nume de zeita (Deesse). In luna februarie are loc la Paris un salon important dedicate automobilelor de epoca, Retromobile de Paris. Aici, marca DS va fi reprezentata de cele mai semnificative si rare modele care au facut deliciul pasionatilor timp de 6 decenii.

La inceputul anului 2015, primul an de existenta ca marca independenta, DS va lua parte la cea de-a 40-a editie a Salonului Retromobile de la Paris (Franta), aniversand 60 de ani de DS. In intervalul 4-8 februarie 2015, pasionatii de automobile au ocazia sa descopere standul DS, amplasat in Centrul Porte de Versailles Exhibition si de a descifra istoria legendarului model DS. Expozitia DS, a beneficiat de un suport pretios din partea Amicales CITROEN dar si a cluburilor de pasionati DS si SM. Aceasta va reuni cinci modele legendare precum si ultimele creatii ale Marcii, DS 3 CABRIO în versiunea Ultra Prestige.

Salonul Rétrombile reuneste pasionati de masini retro din întreaga lume si reprezinta pentru marca DS ocazia perfecta de a se adresa publicului larg. Astfel, prezenta pentru prima data ca marca independenta, DS va expune o selectie de modele emblematice ale epocii DS, la 60 de ani de la debutul legendarului model, în cadrul Salonului Auto de la Paris din 1955. Standul DS va gazdui doua modele SM precum si un autovehicul comercializat în prezent: DS 3 CABRIO.

DS Retromobile

Contributia colectionarilor a facut posibila expunerea a cinci modele de legenda. Publicul larg are posibilitatea de a descoperi mostenirea extraordinara, care inspira astazi marca DS, în încercarea de a propune clientilor autovehicule exceptionale, ce îmbina perfect designul si tehnologia, confortul si senzatiile la volan, materialele nobile si grija pentru detalii.

Vedetele asteptate sunt:
- un DS 19 din 1959 în configuratie originala: caroserie gri-rosé, pavilion violet si interior albastru royal. Adaptat pentru exportul în Germania, modelul integreaza un tablou de bord cu indicator de temperatura apa/motor si un radio FM/LW. Motorul în 4 cilindri este asociat unei cutii de viteze hidraulice în 4 trepte.

DS Retromobile
- un DS 21 Cabriolet din 1968, echipat cu cutie de viteze cu comanda hidraulica. Finisajele extrem de atente ale acestei masini pline de rafinament sunt încununate de tapiteria rosie, din piele, care contrasteaza puternic cu albul Carrare al caroseriei dar si cu capota de culoare neagra.

DS Retromobile
- un DS 20 Pallas din 1973, un model de lux, exceptional, cu tapiterie din piele «tobacco», caroserie de culoare bej Tholonet, geamuri fumurii, precum si un pavilion decapotabil. Masina este echipata cu o cutie de viteze cu comanda hidraulica cu 4 rapoarte si un motor de 1985 cm3.

DS Retromobile
- un SM în versiune Coupé din 1971 care a apartinut Majestatii sale, Hassan al II lea, Regele Marocului. Nuanta de auriu metalizat a caroseriei, placutele de înmatriculare specifice, tapiteria din piele naturala, aerul conditionat, radioul hi-fi Continental Edison (specific acestui model), geamurile fumurii si farurile de ceata; toate aceste caracteristici îl fac cu adevarat unic. Motorul este, la rândul sau, unul exceptional: un Maserati V6.
- un SM versiune Coupé din 1972 de prima mâna cu un exterior brun Scarabée si piele bej deschis în interior. Pe lânga suspensia hidraulica automata, similara celei existente pe DS, modelul beneficiaza, de asemenea, de directie asistata de tip DIRAVI, deosebit de inovatoare pentru o manevrabilitate de exceptie.

DS Retromobile

Rétromobile se deschide publicului larg, miercuri 4 februarie 2015.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze DS Retromobile
mai multe