Se intampla si la noi: Dacia 1300 barn-find aproape noua

Se intampla si la noi: Dacia 1300 barn-find aproape noua
  • Masina are numere vechi de Constanta
  • Poate fi inscrisa ca masina istorica
  • Tot mai multe Dacii sunt salvate si reconditionate
Distribuie pe Facebook

Niste pasionati au gasit o masina retro, o Dacia 1300 originala, aproape noua, ascunsa intr-un garaj. Masina este din 1979 si a circulat de-a lungul timpului numai 30.000 de kilometri, in ciuda varstei sale de aproape 40 de ani.

Stiti acele masini din Statele Unite care sunt gasite neatinse prin hambare, dupa care restaurate si vandute cu milioane de dolari? Ei bine, Romania nu prea are masini de colectie foarte scumpe si rare, dar are cateva bijuterii ce inca se lasa descoperite. Masina de fata este o Dacia 1300 romaneasca, realizata in 1979 si inmatriculata pentru prima oara in 1981. Acum a fost scoasa din garaj, dupa multi ani de nefolosinta.

Asa cum se vede in filmulet, "Daciana" are numere vechi, semn ca nu a mai circulat cel putin din 1989. Dar, la fel de bine, putea sa fi stat in garaj chiar si cu multi ani inainte. Acum a fost scoasa la lumina in stare originala, fara modificari, fara interventii, asa cum a iesit din Uzina de la Mioveni acum 39 de ani.

Cu siguranta, masina va primi o reconditionare de suprafata, adica cel putin a vopselei exterioare, fara insa sa intervina cineva asupra altor elemente, fapt care i-ar putea deteriora valoarea. Si chiar daca nu putem discuta de o masina extrem de valoroasa ci de una mai degraba plina de nostalgie, abia asteptam sa o vedem din nou pe strazi si la evenimentele dedicate marcii Dacia.

Distribuie pe Facebook
mai multe