L-au pozat complet necamuflat, cu aproape un an inaintea lansarii. ACESTA e noul BMW Seria 8 Cabrio!

L-au pozat complet necamuflat, cu aproape un an inaintea lansarii. ACESTA e noul BMW Seria 8 Cabrio!
  • Noul Seria 8 Cabrio a fost surprins complet necamuflat
  • Decapotabila bavarezilor imprumuta designul versiunii Coupe
  • Automobilul va ajunge in showroomurile BMW anul viitor
Distribuie pe Facebook

Sub capota se ascunde o motorizare cu opt cilindri in V, doua turbine si capacitatea de 4.4 litri, care produce undeva in jurul a 530 de cai putere.

Lansata pe piata la aproape zece ani distanta de la incheierea productiei originalului, cea de-a doua generatie a modelului BMW Seria 8 este disponibila la vanzare, la momentul de fata, doar intr-o singura varianta de caroserie.

Este vorba, mai precis, despre un coupe traditional, cu doua portiere, pe care compania bavareza il comercializeaza si in Romania, alaturi de o motorizare diesel si un pret de pornire care depaseste pragul celor 100.000 de euro.

Incepand de anul viitor, concurentul versiunii in doua usi a limuzinei Mercedes S-Class va putea fi servit si in compania unui plafon retractabil, un astfel de autoturism fiind fotografiat de curand pe strazile Scotiei, complet necamuflat.

Asa cum era de asteptat, primul Seria 8 Cabrio din istoria companiei BMW imprumuta caracteristicile estetice ale modelului Coupe, model de la care va fi preluata inclusiv gama formata din propulsoare turbo pe benzina si motorina.

Si daca tot veni vorba despre acest aspect, trebuie precizat cu orice pret ca prototipul surprins in teste dispune de insemnele M850i si xDrive, astfel ca sub capota se ascunde un V8 bi-turbo cu capacitatea de 4.4 litri si 530 CP.

Daca mai era nevoie de precizat, pachetul tehnic va fi completat de catre o cutie automata cu opt rapoarte si un sistem de tractiune integrala, astfel ca sprintul de la 0 la 100 km/h se va realiza intr-un timp mai mic de patru secunde.

Cat despre momentul lansarii oficiale, publicatia Auto Express, aflata la origine acestor fotografii spion, sugereaza ca viitorul rival al modelului Mercedes S-Class Cabrio se afla la 12 luni distanta de aparitia in showroom-urile BMW.

La final, in locul unei incheieri care sa aiba ca subiect principal automobilul din imaginile urmatoare, tinem sa reamintim ca generatia cu numarul doi a bavarezului Seria 8 va fi primi chiar si o a treia varianta de caroserie.

Vorbim, mai exact, despre o versiune comercializata in compania indicativului Gran Coupe, care va concura cel mai probabil impotriva unor nume precum Porsche Panamera si... Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe, bineinteles.

BMW Seria 8 Cabrio - Poze spion

BMW Seria 8 Cabrio - Poze spion

BMW Seria 8 Cabrio - Poze spion

BMW Seria 8 Cabrio - Poze spion

BMW Seria 8 Cabrio - Poze spion

Sursa Foto: Auto Express

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze BMW Seria 8 Cabrio - Poze spion
mai multe