Noul Renault Alpine 2017 surprins in poze spion seamana momentan cu un Lotus

Noul Renault Alpine 2017 surprins in poze spion seamana momentan cu un Lotus
  • Ultimele masini Alpine dateaza din anii '90
  • Noul Alpine va avea motor turbo de 2.0 litri
  • Compania a luat nastere in 1955
Distribuie pe Facebook

Ultimele poze spion surprinse de fotografii auto au prins viitorul Alpine in timpul unor teste montane. Ca si acum doi ani, cand aceeasi masina a fost prinsa pe Nurburgring alergand la viteza mare, viitorul sport-car de la francezi pare sa fie, de fapt, un Lotus Exige.

Nu stim cum si de ce, insa francezii de la Alpine, care sunt tot mai activi in ultimii ani, au ales un Lotus Exige pentru a testa viitorul model. Probabil ca ei au cumparat masina britanica, i-au scos motorul original, dar si platforma mecanica, elemente pe care le-au inlocuit cu cele dezvoltate de Alpine. Si pentru a duce lumea intr-o si mai mare eroare, caroseria de Exige a ramas, astfel incat nimeni nu isi poate face o parere despre cum o sa arate modelul 2017.

Noul Renault Alpine 2015

Tot ce se stie despre viitorul Alpine este ca va avea suspensii Ohlins, pe care inginerii le testeaza in timp ce noi citim, motor central, cel mai probabil 2.0 turbo de pe Megane RS dar modificat de Alpine, cu o putere de aproximativ 350 cp, doua locuri si o caroserie usoara din aluminiu. Cu alte cuvinte, Alpine nu se dezminte nici acum, iar urmatorul model va respecta filosofia brandului ce dateaza din 1955. Asta inseamna masini usoare si bine echilibrate, dotate cu motoare puternice.

Noul Renault Alpine 2015

In prezent, uzina din Dieppe care odinioara producea masini de curse si de strada cu propria sigla Alpine, se ocupa de masinile ce poarta semnatura RS, adica Renault Sport. Insa fara indoiala, anul viitor vom vedea primul vehicul de serie 100% Alpine, dupa V6 Turbo Le Mans, masina anilor '90. Adica dupa o pauza indelungata, in care uzina franceza s-a ocupat doar de colaborari si productie pentru masinile Renault, vom avea pe strazi, in sfarsit, un Alpine real, asa cum se intampla odinioara, masina ce se va vinde, cu siguranta, in doua variante: de strada si de circuit. Ramane sa vedem cand se intampla minunea!

Foto: Autoblog.com

Distribuie pe Facebook
mai multe