Noul Audi Q8 vine sa fure clientii de BMW X6 si Mercedes GLE Coupe. Dar merita banii?

Noul Audi Q8 vine sa fure clientii de BMW X6 si Mercedes GLE Coupe. Dar merita banii?
  • Noul Audi Q8 a debutat oficial la inceputul acestei veri
  • Automobilul german concureaza cu BMW X6 si Mercedes GLE Coupe
  • Gama de motorizari va cuprinde initial doar doua unitati
Distribuie pe Facebook

Primul test video cu noul Audi Q8 este aici. Cum se simte, dar si ce sanse are modelul companiei germane in fata concurentei - formata din BMW X6 si Mercedes GLE Coupe, aflam chiar in cele ce urmeaza.

Dupa ani intregi de planificare si doua concepturi cu acelasi nume, Audi a pus in cele din urma capat asteptarii si a venit cu un competitor pentru duoul format din BMW X6 & Mercedes GLE Coupe.

Anuntat oficial chiar la inceptul acestei veri, primul SUV coupe din istoria companiei germane este comercializat sub denumirea Q8 si imprumuta platforma modelului Q7, daca mai era nevoie de precizat.

Nu la fel se poate spune insa si despre pachetul estetic, acolo unde marea majoritate a elementelor exterioare - dar si interioare, au ca sursa de inspiratie ultima generatie trioului A6, A7 si A8.

Situatia se repeta si la nivelul departamentului tehnologic, inclusiv noul Audi Q8 folosind o configuratie cu trei display-uri color pentru afisarea tuturor informatiilor, respectiv accesarea tuturor dotarilor.

Intr-un final, primul SUV coupe din istoria companiei germane face front comun cu A6, A7 & A8 si pe partea de motorizari, oferta initiala cuprinzand doua unitati turbo cu sase cilindri si capacitatea de trei litri.

Marea batalie se va da, mai precis, intre o versiune 55 TFSI de 340 CP si o varianta 50 TDI cu 286 CP sub capota, ambele mizand pe o cutie automata cu opt rapoarte si sistemul de tractiune integrala quattro.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Teste Auto DATA PUBLICĂRII: 22 Iunie 2018