Audi a ramas in urma. Rivalii de la BMW si Mercedes au fost mai buni

Audi a ramas in urma. Rivalii de la BMW si Mercedes au fost mai buni
  • Audi a vandut in 2016 un total de 1.871.350 de masini
  • Cele mai multe unitati, 860.600, au ajuns in Germania
  • Modelul A4 conduce topul popularitatii, cu 337.550 cereri
Distribuie pe Facebook

Chiar daca a incheiat anul cu vanzari record, compania Audi este nevoita sa se recunoasca invinsa in fata concurentei. Cel putin atunci cand vine vorba de numarul de automobile livrate in 2016.

Dupa cum precizam si in cursul zilei de ieri, Volkswagen a reusit sa comercializeze anul trecut cu 3.8% mai multe masini decat in 2015. Din cele peste 10.3 milioane de comenzi inregistrate la nivel global de grupul german, aproximativ 1.8 milioane au venit de la clientii companiei Audi.

Producatorul auto din Ingolstadt a reusit astfel vanzari record in 2016, insa artificiile si sampania au lipsit de la petrecerea data de acesta. Motivul? Rivalii de la BMW si Mercedes au reusit o performanta superioara, ambele marci anuntand 2 milioane de automobile livrate anul trecut.

Lasand acum in urma situatia concurentei si revenind la subiectul principal al materialului in cauza, principala piata de desfacere a companiei Audi a fost Europa, cu 860.000+ de comenzi inregistrate. Pe locul doi a venit China, in timp ce pe ultima treapta a podiumului au urcat Statele Unite.

Cu mai bine de 337.000 de unitati vandute, modelul A4 este de departe cel mai popular automobil oferit in 2016 de producatorul din Ingolstadt. La mare cautare se afla si generatia cu numarul doi a SUV-ului Q7, care a inregistrat anul trecut o crestere de doua cifre - de 43.6 procente, mai exact.

In ceea ce priveste viitorul companiei, Audi isi pune mari sperante in proaspat lansatele A5 si Q5. Mult anticipatul Q8, concurentul pe care producatorul auto din Ingolstadt il pregateste pentru BMW X6 si Mercedes GLE Coupe, promite sa puna si el umarul la cresterea comenzilor.

Audi Q8 Concept

Audi Q8 Concept

Audi Q8 Concept

Audi Q8 Concept

Audi Q8 Concept

Audi Q8 Concept

Audi Q8 Concept

Audi Q8 Concept

Audi Q8 Concept

Audi Q8 Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (37) Poze Audi Q8 Concept
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 12 Ianuarie 2017