Impozite mai mari la stat pentru masini, incepand cu luna aprilie 2015

Impozite mai mari la stat pentru masini, incepand cu luna aprilie 2015
  • Masinile cu motoare mai mici de 1.6 litri scapa de majorare
  • Impozitul creste cel mai mult la motoarele de peste 3000 cmc
  • Masura intra in vigoare la finele lunii aprilie
Distribuie pe Facebook

Va spuneam la sfarsitul anului trecut ca alesii nostri din guvern pregatesc modificari ale Codului Fiscal pentru a obtine mai multi bani de la fraieri, scuzati, de la cetateni... Initial, guvernul Ponta voia sa tripleze impozitul pentru masinile cu motoare mai mici de 1600 cmc, acestia fiind majoritari. Acum insa, chiar daca nu se tripleaza, impozitul creste pentru toate automobilele cu motoare mai mari de 1.6 litri.

Jurnalistii de la Mediafax sustin ca din aceasta primavara, toate grupele de automobile, indiferent de capacitatea cilindrica, vor avea parte de majorari ale impozitului anual. Insa nu se cunosc momentan detalii decat pentru grupele de masini care au sub capota o capacitate de peste 1601 cmc. Si, ca pana acum, calcularea impozitului se va face inmultind cate 200 cmc sau fractiune din aceasta cu suma corespunzatoare.

Mai exact, impozitul pentru masinile cu motoare intre 1601 cmc si 2000 cmc va creste de la 18 la 19 lei/200 cmc. Adica un sofer cu o masina de 1999 cmc va plati 190 de lei/an in loc de 180 de lei. Urmatoarea categorie de la 2001 pana la 2600 cmc are o majorare tot de 1 leu/200 cmc. Mai departe, soferii care detin in proprietate o masina care are un motor cu o capacitate cuprinsa intre 2601 si 3000 cmc vor plati 153 lei/200 cmc fata de cei 144 lei pe care ii plateau pana acum. Insa cei mai 'chinuiti' vor fi soferii care au masini puternice cu motoare de peste 3001 cmc carora li s-a majorat impozitul de la 290 la 309 lei/200 cmc.

Interesant este ca nu se stie nimic de automobilele care au motoare de pana la 1600 cmc inclusiv. Din pacate, ne asteptam ca masinile acestor soferi, ce reprezinta circa 75% din totalul de masini inmatriculate in Romania, sa aiba o surpriza neplacuta. Nu trebuie sa ne mire daca impozitul pentru automobilele cele mai economice vor creste simtitor. Daca pana acum, un posesor de masina cu motor de 1 litru platea circa 30 de lei/an, s-ar putea sa vedem o dublare a acestui impozit in cel mai scurt timp.

Si ca sa ne asigure de intentiile lor avide de a stoarce cat mai multi bani de la populatia cinstita de rand, guvernul Ponta care in ziua de azi a inregistrat un numar record de ministri penali, mai precis 13 nume cercetate penal, a declarat ca proiectul noului Cod Fiscal si cel al Codului de Procedura Fiscala vor fi trimise in parlament saptamana viitoare, cu solicitarea catre Senat pentru dezbatare in regim de urgenta. Adica este foame de bani, de cand cu atatea arestari, nu mai sunt bani de spagi si datorii electorale, asadar ce vaca este mai buna de muls, decat omul de rand?

Distribuie pe Facebook
mai multe