Audi A4 vs BMW Seria 3 vs Mercedes C-Class: Ce alegi si de ce?

Audi A4 vs BMW Seria 3 vs Mercedes C-Class: Ce alegi si de ce?
Lansat de curand intr-o noua generatie, modelul Mercedes C-Class porneste cu prima sansa in batalia pentru suprematia segmentului mediu premium. Va reusi insa automobilul din Stuttgart sa se impuna la finalul zilei sau rivalii sai de la Audi si BMW inca au un cuvant de spus, in ciuda "vechimii" lor?
Distribuie pe Facebook

Audi A4 B8

Audi A4 FaceliftAudi A4 Facelift

Audi A4 Facelift

Lansat la sfarsitul anului 2007, modelul Audi A4 B8 poate fi considerat cu mare usurinta veteranul acestui versus. Intr-adevar, automobilul constructorului din Ingolstadt a avut parte de un facelift in urma cu aproximativ 24 de luni, insa majoritatea imbunatatirilor operate de compania germana au vizat mai mult aspectul estetic decat pe cel tehnic.

Drept urmare, se poate spune cu mare usurinta ca modelul Audi A4 B8 nu va reprezenta chiar alegerea ideala pentru cei ahtiati dupa aparitiile de ultima ora. In rest, automobilul constructorului din Ingolstadt se descurca mai mult decat onorabil la majoritatea capitolelor, design-ul exterior scos in evidenta de blocurile optice dotate cu tehnologia LED fiind unul dintre punctele sale forte.

Tot in cadrul departamentului puncte forte putem trece si ampatamentul de 2.808 milimetri sau capacitatea de incarcare a porbagajului, ce poate fi extinsa de la 480 la 962 de litri odata cu rabatarea banchetei spate. Daca vorbim despre punctele negative, modelul Audi A4 B8 are doua mari pacate - cel putin din punctul nostru de vedere: sistemul de tractiune fata oferit in standard si aspectul interior, care ofera o buna impresie cu privire la varsta automobilului constructorului din Ingolstadt.

BMW Seria 3 F30

BMW Seria 3 F30 - Galerie FotoBMW Seria 3 F30 - Galerie Foto

BMW Seria 3 F30 - Galerie Foto

Pozitionat intre Audi A4 B8 si Mercedes C-Class W205 atunci cand vine vorba de momentul lansarii, modelul BMW Seria 3 F30 inca mai reuseste sa provoace o serie de controverse "datorita" design-ului sau exterior, insa marea majoritate a fanilor marcii bavareze pare sa se fi obisnuit in cele din urma cu blocurile optice interconectate cu grila frontala sau partea posterioara ce preia numeroase influente de la ultima generatie a modelului Seria 5.

In ceea ce priveste aspectul interior, automobilul constructorului din Munchem se afla la mare distanta fata de concurentul sau din Ingolstadt, atat din punctul de vedere al liniilor si formelor regasite aici, cat si la nivel de functionalitate, consola centrata orientata catre sofer si ecranul sistemului de infotainment pozitionat deasupra bordului usurand destul de mult viata celui aflat la volan.

Si totusi, daca se discuta despre dimensiuni sau capacitatea de incarcare, diferentele intre cele doua modele germane se limiteaza la numai cativa milimetri. Intr-o alta ordine de idei, modelul BMW Seria 3 F30 este livrat la pachet impreuna cu un ampatament de aproximativ 2.810 milimetri, in timp ce porbagajul promite sa inghita tot 480 de litri de bagaje cu bancheta spate prezenta la datorie.

Mercedes C-Class W205

Mercedes C-Class - Galerie FotoMercedes C-Class - Galerie Foto

Mercedes C-Class - Galerie Foto

Reprezentand noutatea absoluta a acestui segment, modelul Mercedes C-Class W205 se bucura de mai toate caracteristicile necesare pentru a fi incoronat drept liderul clasei modelelor premium de dimensiuni medii. Discutiile in contradictoriu nu vor lipsi insa nici din cazul de fata, automobilul constructorului din Stuttgart reusind performanta de a copia ultima generatie a navei amiral S-Class aproape pana in cel mai mic detaliu.

Un alt mare pacat, cel din punctul nostru de vedere, al modelului Mercedes C-Class W205 se regaseste in persoana ecranului de la nivelul consolei centrale, care lasa in continuare impresia ca ar fi fost cumparat dintr-un magazin celebru chinezesc in schimbul unei sume modice. Slava Domnului ca problema dimensiunilor interioare a fost rezolvata, iar viitorii pasageri vor avea spatiu din belsug, multumita ampatamentului de 2.840 de milimetri.

Cat despre capacitatea de incarcare a porbagajului, surprinzator sau nu, aceasta se situeaza din nou la valorea de 480 de litri. Nu stim daca este pura coincidenta sau conspiratie demascata, insa stim ca automobilul constructorului din Stuttgart eclipseaza concurenta atunci cand vine vorba de tehnologia prezenta la bord - iar aici adaugam si prima suspensie pneumatica din segment.

Concluzia?

Audi A4 vs BMW Seria 3 vs Mercedes C-Class: Ce alegi si de ce?

Chiar daca poate fi considerata cu mare usurinta doar o replica in miniatura a ultimului S-Class, noua generatie Mercedes C-Class reprezinta de departe cea mai atractiva optiune a segmentului mediu premium. Aspectul sau exterior sportiv si elegant in acelasi timp, interiorul de o calitate ireprosabila si premierele in materie de tehnologie sunt doar cateva dintre detaliile care recomanda automobilul constructorului din Stuttgart.

In ceea ce priveste gama de motorizari, noul Mercedes C-Class W205 nu se poate lauda chiar cu aceeasi varietate precum rivalii sai de la Audi si BMW, insa aceasta situatie se va schimba odata cu trecerea timpului. Pana atunci, automobilul constructorului din Stuttgart vine cu un pret de pornire de 34.472 de euro, caracteristic versiunii C180 cu motor 1.6 turbo de 156 cai putere si 250 Newton-Metri.

Cel mai ieftin Audi A4 B8 porneste de la 29.860 de euro si ofera un propulsor turbo de 1.8 litri, cu numai 120 CP si 230 Nm prezenti la datorie. Ultimul, dar nu cel din urma, modelul de baza BMW 316i este disponibil la vanzare in schimbul unei sume minime de 30.008 euro, propulsia sa fiind asigurata de o unitate de 1.6 litri, tot supraalimentat cu ajutorul unei turbine, 136 cai putere si 220 Newton-Metri.

Asadar, acestea fiind spuse, sa inceapa dezbaterea: Audi A4 vs BMW Seria 3 vs Mercedes C-Class: Ce alegi si de ce?

Sondaj

Care este alegerea ta?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (167) Poze BMW Seria 3 F30 - Galerie Foto
mai multe