BMW Seria 2 Active Tourer vs Mercedes B-Class: Ce alegi si de ce?

BMW Seria 2 Active Tourer vs Mercedes B-Class: Ce alegi si de ce?
Nu se numara chiar printre cele mai incitante propuneri facute de BMW, respectiv Mercedes, insa suntem mai mult ca siguri ca cineva, la un anume moment dat, isi va pune aceasta intrebare: Seria 2 Active Tourer sau B-Class?
Distribuie pe Facebook

Primul monovolum din istoria BMW versus veteranul segmentului.

Lansat pe piata in urma cu aproximativ un deceniu, in cursul anului 2005, modelul Mercedes B-Class este unul dintre veteranii clasei ce aduna monovolumele premium.

Asta pe de-o parte. Pe de cealalta parte, noul BMW Seria 2 Active Tourer reprezinta prima tentativa a constructorului bavarez de a intra in acest segment, fiind totodata si primul automobil al germanilor dotat cu un sistem de tractiune fata.

BMW Seria 2 Active TourerMercedes B-Class - Galerie Foto

START la controverse!

Dar asta nu e tot. De parca cele doua caracteristici mai sus mentionate nu ar fi indeajuns pentru a starni furia fanilor BMW, noul Seria 2 Active Tourer mai "impresioneaza" la acest capitol si prin aspectul sau exterior complet nereusit, inspirat intr-o proportie rusinoasa de la sud-coreeanul Kia Carens - imaginile vorbesc de la sine.

Ba mai mult de-atat, pentru a scoate in evidenta tragedia stilistica a bavarezilor si cu riscul de a deveni rai, tinem sa precizam ca primul monovolum din istoria constructorului bavarez arata de parca ar fi rezultatul imperecherii varului de la tara cu celebra Betty cea urata. Fireste, aceasta este doar o simpla parere personala si nu trebuie sa fii de acord cu noi. Trebuie, in schimb, sa ne combati cu argumente solide.

BMW Seria 2 Active TourerBMW Seria 2 Active Tourer

Cat despre rivalul automobilului din Munchen, ei bine... nici despre Mercedes-ul B-Class nu se poate spune ca a stralucit vreodata la capitolul design, insa situatia pare sa se mai fi imbunatatit odata cu lansarea celei de-a doua generatii.

Intr-o alta ordine de idei, MPV-ul producatorului din Stuttgart impresioneaza intr-un mod destul de placut multumita anumitor detalii exterioare, precum blocurile optice frontale cu aspect futurist, liniile neconventionale ce fac legatura intre aripile fata si spate sau capota motorului ce lasa impresia ca se continua si de-a lungul montantilor A.

Noul Mercedes B-ClassNoul Mercedes B-Class

Revansa bavareza, plus inca un punct de partea Mercedes-ului B-Class.

Atunci cand vine vorba despre interior, noul BMW Seria 2 Active Tourer pare sa aiba un mic avantaj - cel putin din punct de vedere stilistic, comparativ cu rivalul sau. Nu de alta, dar ceva ne spune ca numarul celor care apreciaza cele cinci guri de ventilatie rotunde si display-ul sistemului de infotainment ce se regasesc in echiparea modelului Mercedes B-Class va fi cel putin infim.

Trecand insa la chestiuni mult mai serioase si mult mai importante in alegerea unui monovolum, incepem prin a mentiona ca noul BMW Seria 2 Active Tourer se mandreste cu o capacitate de incarcare a portbagajului care se extinde de la 468 litri pana la 1.510 litri atunci cand bancheta spate este rabatata. Destul de impresionant am putea spune, insa nu la fel de impresionant precum modelul Mercedes B-Class, care puncteaza prin cei 488, respectiv 1.547 de litri gata sa-i inghita portbagajul sau.

BMW Seria 2 Active TourerNoul Mercedes B-Class

BMW Seria 2 Active TourerMercedes B-Class - Galerie Foto

Din pacate, la acest moment nu putem face nici un fel de comparatie intre spatiul pentru cap si picioare oferit de cele doua automobile germane, insa putem spune, in schimb, ca noul BMW Seria 2 Tourer ofera un ampatament mai mic comparativ cu rivalul sau - 2.670 milimetri versus 2.699 milimetri. De asemenea, modelul Mercedes B-Class este si ceva mai inalt decat concurentul bavarez - 1.557 milimetri versus 1.555 milimetri, deci, in concluzie, ar trebui sa fie si mai spatios - chiar daca nu cu mult.

Totul despre motorizari.

Avand deja cativa ani in spate de cand se afla pe piata, modelul Mercedes B-Class se bucura de o gama de motorizari ceva mai variata decat noul BMW Seria 2 Active Tourer. Asta daca luam in calcul exclusiv numarul propulsoarelor, caci MPV-ul bavarez poate fi echipat si cu o unitate in trei cilindri spre deosebire de rivalul sau din Stuttgart.

BMW Seria 2 Active TourerBMW Seria 2 Active Tourer

Tinand insa cont ca vorbim de segmentul monovolumelor, majoritatea cumparatorilor vor opta pentru un propulsor diesel, caz in care comparatia devine mult mai usoara daca tinem cont ca noul BMW Seria 2 Active Tourer va fi disponibil la lansare doar in compania unui singur astfel de motor. Un motor turbodiesel de doi litri, care beneficiaza de urmatoarele cifre si valori: 150 cai putere si 330 Newton-Metri, acceleratie de la 0 la 100 km/h in 8.9 secunde si viteza maxima de 205 kilometri pe ora, plus consum mediu de carburant de 4.1 litri la 100 kilometri.

Cea mai apropiata versiune de la Mercedes este varianta B200 CDI, care gazduieste in compartimentul sau motor o unitate turbodiesel cu capacitate de numai 1.8 litri. Drept urmare, cei care opteaza pentru acest model vor fi nevoiti sa se multumeasca cu 136 cai putere si 300 Newton-Metri, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se astfel in 9.5 secunde. Totusi, in cazul de fata, vitezometrul poate urca pana la pragul celor 210 kilometri pe ora. Consumul de carburant? Undeva in jurul a 4.4 - 4.6 secunde.

Noul Mercedes B-ClassNoul Mercedes B-Class

Concluzia?

Asadar, acestea fiind spuse, noi ne oprim aici. Si asteptam cu nerabdare parerea ta: BMW Seria 2 Active Tourer sau Mercedes B-Class?

Sondaj

Care este alegerea ta?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (74) Poze BMW Seria 2 Active Tourer
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 19 Februarie 2014