Dezbatere publica: Service Auto de marca vs. Service Auto autorizat vs. mecanic privat

Dezbatere publica: Service Auto de marca vs. Service Auto autorizat vs. mecanic privat
Cu totii ne reparam si ne intretinem masinile. Stiam asta de cand le-am cumparat, fie ele de noi sau la mana a doua. Insa parerile sunt impartite, la fel si optiunile pe care le are un proprietar de masina. Unde iti repari tu masina?
Distribuie pe Facebook

O buna parte dintre cei care circula cu masinile in Romania se duc numai la un service dedicat marcii respective. Sunt mai conservatori si mai increzatori in experienta celor de acolo, sau vor sa-si pastreze garantia. In acelasi timp insa, multi nu vor sa auda de asa ceva, fie pentru ca umbla zvonuri ca la un atelier de marca se fura, se monteaza piese proaste sau vechi, iar preturile sunt uriase.

Mai sunt multi, poate chiar majoritatea, care apeleaza la un service autorizat general. Adica la un atelier cu specific auto, dar care nu este neaparat aprobat de catre marca auto respectiva, astfel incat garantia masinii noi poate fi pierduta. Insa aici preturile sunt mai decente si este mai multa transparenta, pentru ca soferul poate sa cumpere singur piesele si poate asista la reparatie, asigurandu-se ca sunt montate cele care trebuie.

O a treia varianta, cea mai economica, este cea prin care apelezi la un mecanic privat. Adica la un mester de cartier, care iti va repara masina fie in spatele blocului, fie in garajul propriu, fie intr-o curte cu groapa de servisare. Adica un fel de low-cost al reparatiilor auto. In acest caz, soferul isi cumpara singur piesele si plateste manopera foarte putin. Aici se poate incadra si o reparatie personala pe care o face chiar soferul.

Sondaj
Tu ce varianta de reparatie a masinii folosesti?

Tu ce varianta de reparatie a masinii folosesti?

Distribuie pe Facebook
mai multe