Uleiurile YACCO au luat deja startul in Raliul Dakar 2016

Uleiurile YACCO au luat deja startul in Raliul Dakar 2016
  • Compania, infiintata de inginerul-sef al marcii Hispano-Suiza
  • YACCO, lubrifiantul preferat de piloti din toate disciplinele de motorsport
  • Un echipaj YACCO a luat deja startul in Dakar 2016
Distribuie pe Facebook

La fel ca si in trecut, compania YACCO specializata pe lubrifianti de motor de inalta calitate, se implica si in editia 2016 a Raliului Dakar.

YACCO este o intreprindere franceza creata in 1919, specializata in fabricarea de uleiuri pentru motoare de masini sportive, in egala masura pentru automobile, motociclete si camion. De unde aceasta reputatie de marca a sportului, daca YACCO fabrica toata gama de lubrifianti utilizati in toate domeniile de activitate si nu doar in sportul cu motor?

Putina istorie: la inceputurile marcii YACCO sta un om, inginerul suedez Marc Birkigt care, in 1904, s-a asociat cu doi oameni de afaceri spanioli, cu scopul de a produce masini de lux sub celebrul nume Hispano-Suiza. Pus in fata dificultatilor economice ale epocii, inginerul Birkigt decide in 1919 sa se reorienteze spre chimistul francez Jean Dintilhac pentru a fabrica uleiuri de motor, hidraulice, si lichide de racire. Asa a luat nastere compania YACCO.

Uleiurile YACCO

De la crearea sa, YACCO nu a incetat sa evolueze pentru a se adapta cerintelor tot mai exigente cerute de constructorii de automobile. Deoarece puterea automobilelor crestea mereu, in special datorita aparitiei turbocompresiei, uleiurile trebuiau sa faca fata temperaturilor motoarelor. In aceste conditii, obiectivul pentru YACCO a fost protejarea motorului si a sistemului de esapament si mentinerea presiunii de ulei pe o perioada mai lunga de utilizare. Si ce metode de testare mai bune erau in acea vreme decat experimentarea pe masinile de competitie sau cele care voiau sa doboare recorduri mondiale?

Uleiurile YACCO

Incepand cu anii '30, YACCO isi castiga locul in lumea sportului automobilistic datorita Citroenului Rosalie. Fabricantul francez devine un actor cheie al sportului cu automobilul. Ascensiunea continua si in 1978 YACCO se impune in circuitul de 24 de ore de la Mans aratandu-si eficacitatea lubrifiantilor si in competitiile de anduranta extrema. Inca o data se confirmase eficienta lubrifiantilor francezi multumita rezultatelor excelente din motorsport.

Uleiurile YACCO

Dar adevaratul banc de probe pentru YACCO este Raliul DAKAR. In 1997 intalnim YACCO la Dakar in calitate de sponsor oficial, apoi furnizor oficial cativa ani la rand. In anul 2002, 90 de motociclisti au fost sustinuti de YACCO la competitia DAKAR. Mai mult, in anul 2005, YACCO a fost compania care a sustinut si participarea unui roman, Romeo Dunca, ce a luat startul alaturi de Francois Vulliet si Szolt Silvester sub culorile YACCO, folosind lubrifiantii YACCO.

Uleiurile YACCO

In 2016 YACCO a luat deja startul in Dakar la bordul unui prototip Peugeot DKR special pregatit pentru aceasta cursa. La volanul sau se afla pilotul YACCO Romain Dumas, specialist in anduranta, castigator al cursei "24 de ore - Le Mans" in 2010. Romain Dumas este la a doua participare consecutiva in Raliul Dakar. Speram sa obtina rezultate excelente la finalul acestui concurs epuizant, greu si lung, ce pune la grea incercare atat fiabilitatea masinii, cat si rezistenta pilotului si a uleiului din motor.

Uleiurile YACCO

Uleiurile YACCO

Uleiurile YACCO

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Uleiurile YACCO
mai multe