Dacia va produce Logan-ul MCV si in Maroc. Grupul Renault vine cu mai multe lamuriri

Dacia va produce Logan-ul MCV si in Maroc. Grupul Renault vine cu mai multe lamuriri
  • Renault a anuntat ca va produce Logan-ul MCV si in Maroc
  • Break-ul va fi produs la uzina din Tanger incepand cu primul trimestru al anului viitor
  • Decizia a fost luata pentru a elibera o capacitate de productie pentru Duster
Distribuie pe Facebook

Dupa ce directorul uzinei Renault Tanger declara ieri ca Logan-ul MCV va fi produs in Maroc, constructorul francez revine acum cu mai multe lamuriri.

Daca momentan uzina Renault din Maroc produce modelele Dokker si Lodgy, din primul trimestru al anului viitor, celor doua li se va alatura si Logan-ul MCV, care se pare ca nu se bucura de o popularitate prea mare pe piata europeana.

La o zi dupa ce directorul uzinei din Tanger, Jean-Francois Gal, a facut acest anunt, constructorul francez de automobile revine cu mai multe explicatii. Prin intermediul unui comunicat de presa, Renault a declarat ca, "Cu scopul de a elibera o capacitate de productie pentru Duster, Grupul Renault va produce Logan MCV si in uzina din Tanger. Astfel, incepand din primul trimestru 2017, Logan MCV va fi produs la uzina de la Mioveni si la uzina din Tanger, in Maroc."

Oficialii francezi au tinut sa mentioneze ca aceasta decizie nu afecteaza in niciun fel organizarea, activitatea sau salariatii de la uzina din Romania.

De la inceputul anului si pana acum, Dacia a produs 26.239 de Logan MCV, cu 4,3% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Chiar daca a inregistrat aceasta crestere, break-ul a fost eclipsat de Duster, care a fost comercializat in 120.980 de exemplare.

In aceeasi perioada, constructorul roman de automobile a produs 37.116 de unitati Sandero si doar 26.795 de Logan-uri, cu 48,5% mai putine decat in primele 8 luni ale lui 2015. Cele doua modele nu stau foarte bine nici la capitolul exporturi, acolo unde au inregistrat deasemenea scaderi.

Potrivit ultimelor cifre, cel mai exportat model a fost Duster-ul, cu 118.527 de unitati, in crestere cu 14,5% fata de 2015.

Anul trecut, Dacia a vandut 3.111 exemplare Logan MCV in Romania, a produs 40.595 de unitati si a exportat 38.072.

Distribuie pe Facebook
mai multe