Seful unui mare constructor auto european arunca bomba: Masinile asamblate in China sunt mai calitative!

Seful unui mare constructor auto european arunca bomba: Masinile asamblate in China sunt mai calitative!
  • Seful departamentului de design de la Volvo face o declaratie soc
  • Robin Page afirma ca masinile construite in China sunt mai calitative
  • Oficialul companiei suedeze isi si motiveaza declaratia
Distribuie pe Facebook

O mare parte din produsele asamblate de compania respectiva in Republica Populara Chineza sunt mai apoi livrate clientilor de pe Batranul Continent.

Intr-un interviu acordat publicatiei australiene Go Auto, seful departamentului de design al companiei Volvo a afirmat ca masinile construite in China sunt superioare din punctul de vedere al calitatii celor asamblate in Europa.

Robin Page a dezvaluit si pe ce se bazeaza cand face aceasta afirmatie: fabricile din Republica Populara Chineza sunt mai putin automatizate in comparatie cu uzinele de pe Batranul Continent, de unde si un nivel de toleranta mai mic la imperfectiuni, respectiv posibilitatea de a face ajustari fine pe parcursul productiei.

Declaratia vine la circa un an distanta dupa ce Volvo a luat decizia de a muta constructia modelului S90 din Suedia. Exemplarele construite in China sunt livrate apoi la un centru de distributie din apropierea orasului Bruges.

Compania ajunsa sub umbrela Geely este la momentul de fata singura din Europa cu o astfel de abordare. Situatia s-ar putea schimba insa in viitor: versiunea de productie a conceptului BMW iX3 ar urma la randul ei sa fie asamblata in Republica Populara Chineza si vanduta pe Batranul Continent.

Anuntat oficial la inceputul lunii aprilie, si noul Ford Focus ar putea cadea prada unei astfel de strategii. Ce este drept, numai varianta comercializata peste Ocean, in SUA, va fi construita la fabricile din China.

Lasand totul deoparte si revenind la Volvo S90, reamintim ca automobilul care concureaza cu Audi A6, BMW Seria 5 si Mercedes E-Class este disponibil la vanzare in Romania la preturi incepand de la 46.118 euro. Clientii au la dispozitie doar motorizari supraalimentate cu patru cilindri in linie si capacitatea de doi litri.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 14 Mai 2018