Prima Dacie electrica din istorie s-a facut de ras. N-a luat decat o singura stea la testele Euro NCAP

Prima Dacie electrica din istorie s-a facut de ras. N-a luat decat o singura stea la testele Euro NCAP
  • Prima Dacie electrica din istorie s-a facut de ras
  • N-a luat decat o singura stea la testele Euro NCAP
Distribuie pe Facebook

Cat de sigura este prima Dacie electrica din istorie? Raspunsul la aceasta intrebare il aflam din urmatorul material (inclusiv video).

Organizata de curand, cea mai recenta sesiune a testelor Euro NCAP si-a propus sa puna capat tuturor speculatiilor si sa aduca un raspuns concret la intrebarea aflata pe buzele europenilor. Cat de sigura este prima Dacie electrica din istorie?

Dupa ce a supus mai multor probe (si incercari) versiunea de serie a conceptului botezat Spring, specialistii au decis sa ofere un punctaj de o singura stea. Dintr-un maximum de cinci, daca mai era nevoie de aceasta mentiune si precizare.

Prima Dacie electrica din istorie s-a facut de ras. N-a luat decat o singura stea la testele Euro NCAP

Respectiva "performanta" se traduce printr-un punctaj de 18.9 puncte (49%) pentru protectia acordata pasagerilor adulti. Copiii aflati la bordul primei Dacii electrice din istorie sunt mai bine protejati in caz de impact, arata cele 27.5 puncte (56%).

Pentru protectia acordata pietonilor si biciclistilor, specialistii Euro NCAP au notat, in schimb, versiunea de serie a conceptului botezat Spring cu un punctaj deloc magulitor sau demn de spus cu voce tare. De numai 21.3 puncte (39%).

Totodata, prima Dacie electrica din istorie nu a excelat nici la proba ce testeaza capabilitatile sistemelor de asistenta. Rezultatul: 5.2 puncte (32%), astfel rezultand punctajul de o stea, dintr-un maximum de cinci, oferit de specialistii Euro NCAP.

Versiunea de serie a conceptului botezat Spring este disponibila la vanzare, pe piata din Romania, daca mai conteaza, la preturi incepand de la 19.100 de euro. Un motor cu 44 CP (livrati rotilor de pe puntea fata) deschide fisa tehnica.

Aceeleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora dureaza, drept urmare, 19.1 secunde, in timp ce viteza maxima nu depaseste pragul de 125 de kilometri pe ora. Prima Dacie electrica din istorie promite o autonomie de aproximativ 230 de kilometri.

Incarcarea bateriei dureaza de la 0 la 80% dureaza undeva in jurul a 56 de minute. Pana la momentul de fata, versiunea de serie a conceptului botezat Spring a reusit sa adune (aproape) 40.000 de comenzi, dupa cum spunea si anterior.

Distribuie pe Facebook
mai multe