Prima Dacie electrica din istorie a debutat oficial. Cum s-a descurcat la testul elanului masina de 44 CP

Prima Dacie electrica din istorie a debutat oficial. Cum s-a descurcat la testul elanului masina de 44 CP
  • Prima Dacie electrica din istorie a debutat oficial
  • Cum s-a descurcat la testul elanului masina de 44 CP
Distribuie pe Facebook

Pe piata din Romania, preturile pornesc de la putin peste 18.000 de euro, conform configuratorului oficial.

Prezentata publicului larg in urma cu mai bine de sase luni si jumatate - inca din toamna anului trecut, prima Dacie electrica din istorie a dat piept, saptamanile acestea, cu celebrul test al elanului de la KM77. Cum s-a descurcat masina de 44 CP atunci cand a venit vorba de proba la care a fost supus anterior, cu cateva zile in urma, si noul Sandero Stepway, aflam chiar din urmatorul material video.

Nu inainte insa de a reaminti ca reteta mult anticipatului Spring, disponibil si pe piata din Romania, la preturi incepand de la 18.100 euro, cuprinde inclusiv un... motor de 44 de cai si 125 de Newton-Metri.

Asa se face ca - cu pedala de acceleratie la podea, prima Dacie electrica din istorie are nevoie de putin peste 19 secunde pentru a sprinta de la 0 la 100 de kilometri pe ora, dupa cum precizam si anterior. Aceeasi fisa cu specificatii de ordin tehnic mai anunta si un timp de 26.2 secunde pentru intervalul 80 - 120 de kilometri pe ora, dar si un 0 - 1.000 de metri in 40.5 secunde, daca mai trebuia mentionat.

Acompaniata de o baterie cu capacitatea de 27.4 kWh, mult anticipata masina pe nume Spring a mai "pregatit" si o viteza maxima de 125 de kilometri pe ora, plus o autonomie totala de pana la 230 de kilometri.

Aceeasi prima Dacie electrica din istorie se mai poate "lauda" si cu o lungime de numai 3.734 de milimetri, pe cand capacitatea de incarcare a portbagajului este de 620 de litri - cu scaunele spate rabatate. De cealalta parte, lista cu echipamente si dotari standard cuprinde inclusiv un numar de sase airbag-uri, franare autonoma de urgenta, ABS, ESP, limitator de viteza, sistemn de navigatie cu display de 7" etc.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 4 Mai 2021