Risti sa adormi la volanul ei. Uite cat de 'rapida' este prima Dacie electrica din istorie

Risti sa adormi la volanul ei. Uite cat de 'rapida' este prima Dacie electrica din istorie
  • Risti sa adormi la volanul ei
  • Uite cat de 'rapida' este prima Dacie electrica din istorie
Distribuie pe Facebook

Noua masina de 44 CP a companiei de la Mioveni 'impresioneaza' atat prin acceleratia de la 0 la 100 km/h, cat si prin viteza de top.

Anuntata in urma cu aproximativ cinci luni, mult anticipata versiune de productie a conceptului prezentat publicului larg sub denumirea de Spring a devenit, de curand, tinta ironiilor pe internet. Din pricina performantelor pe care (nu) le ofera.

Pusa in miscare de un motor cu numai 44 de cai si 125 de Newton-Metri, prima Dacie electrica din istorie are nevoie de exact 19.1 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 de kilometri pe ora, potrivit ultimelor date oficiale.

Dacia Spring - Galerie Foto

Dacia Spring - Galerie Foto

Seria vestilor 'bune' nu se incheie insa aici, noua masina de 44 CP a companiei de la Mioveni reusind sa rezolve ecuatia 80 - 120 km/h in 26.2 secunde. Aceeasi fisa tehnica mai anunta si un timp de 40.5 secunde pentru proba 0 - 1.000 de metri.

Daca soferul este suficient de rabdator, mult anticipata versiune de productie a conceptului prezentat publicului larg sub denumirea de Spring va atinge, intr-un final, o viteza maxima de 125 de kilometri pe ora, se spune.

Oferita, pe piata din Romania, la preturi care vor porni, initial, de la 18.100 de euro, prima Dacie electrica din istorie vine cu o baterie de doar 27.4 kWh. De unde si autonomia totala de pana la 230 de kilometri, potrivit ultimelor date oficiale.

Echiparea standard specifica noii masini de 44 CP a companiei de la Mioveni va cuprinde inclusiv un total de sase airbag-uri, ABS sau ESP, dar si limitator de viteza, plus franare autonoma de urgenta, printre altele, se spune.

Mult anticipata versiune de productie a conceptului prezentat publicului larg sub denumirea de Spring va fi disponibila incepand cu data de 20 martie. Cu mentiunea ca livrarilor demara din luna septembrie, potrivit ultimelor date oficiale.

Dacia Spring - Galerie Foto

Dacia Spring - Galerie Foto

Dacia Spring - Galerie Foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (52) Poze Dacia Spring - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 17 Martie 2021