Ultima ora: Euro NCAP a testat noua Skoda Octavia 4. Cat de sigura este masina ceha

Ultima ora: Euro NCAP a testat noua Skoda Octavia 4. Cat de sigura este masina ceha
  • Euro NCAP a testat noua Skoda Octavia 4
  • Masina ceha a obtinut punctajul maxim
  • Tot cinci stele a luat si Tesla Model X
Distribuie pe Facebook

Desi a debutat oficial in urma cu mai putin de o luna, cea de-a patra generatie a popularei Skoda Octavia a si ajuns pe mainile specialistilor de la Euro NCAP. Rezultatul, chiar in randurile urmatoare.

Sfarsitul acestei saptamani vine cu (cateva) informatii proaspete despre noua Skoda Octavia 4. Mai precis, ziua de astazi aduce in lumina reflectoarelor nivelul de siguranta oferit de masina ceha, dupa cum afirmam si anterior.

Ajunsa pe mainile specialistilor de la Euro NCAP, intr-o sesiune de teste care a mai gazduit si Tesla Model X, cea de-a patra generatie a popularei Skoda Octavia a reusit sa "aduca" acasa un total de cinci stele. Deloc surprinzator.

Cum s-au desfasurat insa ostilitatile, aflam imediat. Odata ce vom spune ca punctajul obtinut la proba Protectia Adultilor se ridica la 35.3 puncte, noua Skoda Octavia 4 obtinand astfel la acest capitol un procentaj de... 92%.

La proba Protectia Copiilor, performantele celei de-a patra generatii a popularei Skoda Octavia au fost notate cu un punctaj de 43.2 puncte. Punctaj care, conform baremului Euro NCAP, corespunde unui procentaj de "doar" 88%.

Urmeaza proba Protectia Pietonilor, acolo unde noua Skoda Octavia 4 s-a "ales" cu un punctaj de 35.5 puncte (73%). Intr-un final, sesiunea de teste s-a incheiat cu punctajul de 10.3 puncte (79%) specific probei Siguranta Asistata.

Daca mai era nevoie de amintit, cea de-a patra generatie a popularei Skoda Octavia este construita la randul ei pe platforma MQB a Grupului VW, dar a castigat 22 mm la nivelul lungimii totale. Totodata, latimea a crescut cu 15 mm.

Pe plan estetic, noua Skoda Octavia 4 combina elemente de la Scala si Superb, rezultand astfel un design modern. Cu numeroase tehnologii de ultima ora, inclusiv faruri cu matrice de LED-uri si instrumente de bord digitale.

Referitor la gama de motorizari disponibila, clientii celei de-a patra generatii a popularei Skoda Octavia... ei bine, vor avea de unde alege. Dintre sisteme de propulsie pe benzina, motorina, gaz natural comprimat, plus de tip hibrid.

Valorile maxime propuse de noua Skoda Octavia 4 se invart in intervalul 110 - 204 CP si sunt livrate fie rotilor fata, fie ambelor punti. Printr-o cutie manuala sau chiar o automata cu dublu ambreiaj, in functie de unitatea de sub capota.

Skoda Octavia 4 - Primele poze

Skoda Octavia 4 - Primele poze

Skoda Octavia 4 - Primele poze

Skoda Octavia 4 - Primele poze

Skoda Octavia 4 - Primele poze

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (104) Poze Skoda Octavia 4 - Primele poze
mai multe
Publicat în categoria: Crash Test DATA PUBLICĂRII: 5 Decembrie 2019