10 motive ca sa te apuci de Drift

10 motive ca sa te apuci de Drift
Cu siguranta te-ai gandit si tu sa te apuci de drift cand i-ai vazut pe toti acei piloti din campionat ce fac cu masinile lor. Crezi ca e greu si costisitor? Nu prea. Iar motive ca sa te apuci de drift cat mai repede sunt destule!
Distribuie pe Facebook

1. Masina ieftina

O masina de drift de nivel international, care sa participe la Campionatul European, intr-adevar, necesita o investitie destul de mare, care de obicei nu se termina niciodata. Insa, pentru a debuta in Campionatul National investitia intr-o masina de drift este destul de mica. In plus, poti investi de-a lungul timpului in ea pentru a o transforma intr-o masina si mai buna de drift. De exemplu, poti cumpara un BMW E30 neinscris cu aproximativ 500 de Euro, sau poti lua unul inscris, incepand cu 1000 de Euro. Pe tine te intereseaza pentru inceput doar caroseria, deci nu are rost sa te uiti la detalii precum interiorul, starea tapiteriei sau faptul ca are cateva puncte de rugina. Daca insa este mancata toata de rugina, asta nu e bine, pentru ca ii scade din rezistenta. Daca esti iubitor de masini japoneze, gasesti un Nissan 200SX neinmatriculat in jurul sumei de 1000 de Euro, caruia ii poti pastra motorul original pe care sa-l modifici in timp. Cert este ca iti poti lua o masina-proiect de drift destul de ieftin, pe care sa incepi sa conturezi masina finala de competitie cu bani putini.


2. Modificare masinii costa putin

Acum ca ai dat 500-1000 de Euro pe o "coaja" de masina cu tractiune spate, trebuie sa o si modifici. Daca ai urs, gasesti un motor de 3.0 sau 3.5 la bani putini, cam tot 500 de Euro cu tot cu cutie. Iar daca ai masina japoneza, cu aceiasi 500 de Euro poti sa-i iei un intercooler, admisie si evacuare. Si Nissanul tau 200SX se apropie deja de 200 de cp. In plus, cu aproximativ 300 de Euro poti lua un kit complet de suspensie Street, in timp ce una Racing ajunge si la 1000 de Euro. Mai adaugi cativa banuti pentru reglaje, un scaun de curse, eventual un rollcage custom si esti gata de drum. Deci investitia finala, pentru a te prezenta la start cu o masina de debutant, nu trebuie sa sara de 2000-2500 de Euro.

10 motive ca sa te apuci de Drift

3. Continuitate campionat

Stii ce e misto la drift? Ca ai unde sa te dai! Sunt atat de multe etape in Campionatul National incat nu vei avea timp sa te plictisesti. La asta se mai adauga si ceva evenimente in care te poti antrena in cadrul etapelor demonstrative. Etapele sunt cam in toata tara, deci indiferent din ce regiune ai fi, vei putea sa participi la concursuri tot timpul anului si astfel vei putea avansa si perfectiona in arta derapajelor controlate.

4. Sportivitate

Pun pariu ca dintotdeauna ti-ai dorit sa fii sportiv. Si cum iti plac masinile, e clar ca mereu ai vrut sa fii un sportiv pe 4 roti, sa te perfectionezi in sportul cu motor. In plus, competivitatea si concurentii din Romania sunt la un nivel destul de inalt, asa cum o spun si oficialii King of Europe. Si competivitatea te face mereu mai bun. Cand vei vedea la altul ca ti-a luat-o inainte la o diferenta de numai 1-2 puncte, te vei ambitiona si vei vrea si tu mai mult, vei vrea sa ai o masina mai buna, sa fii tu mai bun! Asta se cheama sportivitate care, cu putina indemanare si noroc, se transforma in profesionalism.

10 motive ca sa te apuci de Drift

5. Adrenalina

Daca citesti in acest moment aceste randuri, inseamna ca esti pe 4tuning. Inseamna ca iti place adrenalina. Sa participi in Campionatul de Drift este o cale destul de accesibila sa "devorezi" periodic o portie buna de adrenalina. De ce sa te duci de nebun sa sari cu coarda elastica de pe pod la Vidraru? Iti trece imediat senzatia si uiti. Cu masina de drift insa, simti aceeasi senzatie la fiecare tura pe care o dai cu masina. Ba mai mult, adrenalina iti va creste in continuu, pentru ca tu vei vrea sa duci bolidul mereu la o treapta superioara a limitei sale. Deci vrei adrenalina? Hai sa te dai de-a latul!

6. Prieteni

In lumea driftului, la noi, este un univers aparte. S-a format o comunitate unita, ca si in lumea raliului sau a vitezei in coasta. Toata lumea se ajuta, cu piese, cauciucuri, garaje, reparatii si sfaturi. Atunci cand nu sunt pe pista de drift, pilotii sunt prieteni, inlocuiesc volanul cu berea si se distreaza pana dimineata vorbind despre turbine, arcuri si diferentiale. Iar daca vreunul are probleme, ceilalti il ajuta cu cea mai mare placere. Da, in lumea driftului este poate cea mai mare prietenie din universul tuningului!

10 motive ca sa te apuci de Drift

7. Accesibil

Sa participi in Campionatul de Drift este accesibil oricui. Daca ti-ai terminat masina de drift cu care vrei sa debutezi esti cu un picior in campionat. Pentru a participa nu trebuie sa platesti nicio taxa de inscriere. In plus, de obicei, ai anvelopele pe care sa le tocesti asigurate pe traseu, de la furnizorul de anvelope de protectie. Iar serviciul de vulcanizare la fata locului este gratuit si furnizat de Autosoft, cu aparate profesionale. Tu nu trebuie decat sa vii cu masina si sa te dai!

8. Te dai legal

Un motiv foarte bun pentru care sa te apuci de drift - te poti da legal. In etapele de drift poti sa-ti faci damblaua si sa faci ce nu poti face pe un drum public. Poti tine acul de la turometru in zona rosie cat doresti, poti sa scoti fum din anvelope si sa faci manevre cu masina asa cum ti-ai dori sa faci la fiecare sens giratoriu pe care il vezi. In Campionatul National poti sa alergi intr-un cadru legal si poti concura cu alt pilot de drift, in paralele, pe un traseu amenajat si protejat, ca si cum ai fi intr-o cursa cot la cot pe strada - dar LEGAL! Asadar uita de amenzi primite pentru ca ai derapat cu masina in timp ce plecai de la semafor alaturi de un ursulet - Acum ai unde sa te dai legal!

9. International

Daca esti bun, poti sa devii un pilot profesionist din Campionatul National. Daca esti cu adevarat bun, poti chiar sa participi in competitiile internationale. Ce dovada mai mare ca esti un pilot veritabil de drift vrei sa ai, decat sa participi intr-o competitie organizata, de nivel European, cu reguli stricte si masuri extreme de protectie? Incet, dar sigur, un pilot debutant poate ajunge sa dea clasa celor mai infocati soferi de drift din Europa, care au investit masiv in masinile lor. Un exemplu bun este si Calin, care acum 2 ani era debutant in arta driftului, iar acum cateva luni, la Cluj, in etapa oficiala King of Europe, a ocupat locul 2 cu al sau ursulet!

10. Femei

Hai s-o spunem pe aia dreapta - cand iesi din masina de drift, imbracat in combinezon si faci cu mana la public, femeile isi cam dau coate. Si asta o stii prea bine si tu! Ce motiv mai bun poti avea ca sa te apuci de drift decat admiratia celor de sex opus care te ovationeaza in timp ce tu te dai de-a latul? Nu, nu exista alt motiv mai bun. Deci tu ce mai astepti?

10 motive ca sa te apuci de Drift

Vino si tu in acest week-end la Real Pallady sa "furi" cateva miscari de la pilotii profesionisti de drift care participa la etapa cu numar 3 din Campionatul National!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze 10 motive ca sa te apuci de Drift
mai multe