D-na Firea a avut dreptate: Ninsoarea i-a scapat pe soferi de aglomeratie in Bucuresti!

D-na Firea a avut dreptate: Ninsoarea i-a scapat pe soferi de aglomeratie in Bucuresti!
Cum a venit ninsoarea in Bucuresti, considerat cel mai aglomerat oras din Europa, promisiunile d-nei primar Gabriela Firea s-au adeverit. Soferii au scapat de blocaje, de cozi, de asteptari infinite in trafic si s-au bucurat de sosele libere ca intr-o zi de Craciun, la primii fulgi de nea. Cum s-a intamplat una ca asta?
Distribuie pe Facebook

Foto: Cotidianul.ro

Exista oare o explicatie fireasca, logica, pentru care la aparitia unor stropi de ploaie sau la venirea primei zapezi, traficul explodeaza si parca numarul masinilor din trafic s-a triplat? Nu exista... Si totusi asta se intampla in Bucuresti, cel mai aglomerat oras din Europa si pe locul 3 la nivel mondial, care, imediat cum apar fulgi de nea cazuri din cer devine si mai aglomerat.

Doar nu ai crezut, nici macar pentru o secunda, ca primarul Firea a facut ceva, orice, indiferent cat de nesemnificativ, pentru soferii din Bucuresti. Doar nu ai fost asa de naiv incat sa crezi ca doamna Gabriela Firea a facut 1% din ce a promis, ce naiba. Desi ea a promis ca va face REVOLUTIE IN TRAFIC in doar 6 luni de cand este primar general, desi a zis ca Centrul de Control si Monitorizare trafic va rezolva intersectiile aglomerate, desi a zis ca face zeci de proiecte mari de infrastructura, parcari, piste de biciclete, bla bla bla, nu a facut nimic. NIMIC.

Atunci cand nu este pic de ploaie, pic de zapada, Bucurestiul e cel mai aglomerat oras din Europa. Dar cand ploua, devine un adevarat haos, aparent inexplicabil. Se pare ca toti posesorii de masini sunt speriati de ploaie, asa ca renunta la metrou, autobuz, bicicleta, si se urca in automobilul propriu. Dar te-ai astepta ca autoritatile sa se astepte la una ca asta, care se repete de fiecare data, asa ca iau masuri: centrul de control regleaza semafoarele pe rutele cu blocaje, sunt trimisi politisti in intersectii, sunt mobilizati politisti care sa ii amendeze pe soferii care blocheaza traficul, sunt sincronizate semafoarele... Da' de unde? Soferii sunt lasati la voia sortii.

Cand ninge, Bucurestiul atinge un nivel apocaliptic. Din mai multe motive. Primul, pentru ca politia rutiera nu isi face treaba. Si nu ii amendeaza pe taximetristii si soferii care inca circula cu anvelope de vara. Si pentru ca nu au aderenta si franeaza de la 20 km/h in 100 de metri, circula extrem de incet, blocand tot traficul. Mai sunt si cei care opresc pe prima banda, dublati de altii, cum se intampla pe Mihai Bravu, unde un bulevard cu 3 benzi pe sens a ajuns sa fie de o banda pe sens. Politistii stau la caldurica, nimeni in intersectii, iar Gabriela Firea debiteaza idei absolut halucinante, precum banii de carburant dati celor care fac naveta...

Gabriela Firea nu da 2 bani pe soferi. Nu o intereseaza ca la prima ninsoare soferii care faceau oricum 2 ore pe un traseu normal de 15 minute, fac acum 3 ore. Nu o intereseaza ca benzina si motorina s-au scumpit si ca soferii ajung sa dea de doua ori mai multi bani pe carburant, deoarece stau pe loc ca prostii in cozi interminabile. Nu intereseaza pe nimeni ca soferii nesimtiti blocheaza prima banda sau ca parcheaza in statiile de autobuz, iar autobuzul e nevoit sa opreasca pe a doua banda, oprind tot traficul. Si tot asa...

Fiecare zi de trafic in Bucuresti ne aduce aminte ca avem un primar incompetent care a promis descongestionarea traficului, dar a venit in schimb cu propuneri penibile. Dar cand vine zapada, ne dam seama ca a avea o masina in Bucuresti a devenit un lux. Mai ales daca mergi cu ea. Pentru ca ai nevoie de multi bani de carburant, dar si de timp. Ce conteaza ca trebuie sa ajungi la o ora fixa la doctor cu copilul? Pleci cu 3 ore mai devreme, poate asa vei ajunge... Nu conteaza ca pleci la munca la 7 dimineata si ajungi acasa la 9. Nu intereseaza pe nimeni... Bani si timp sa ai, fara limita de kilometri. Impozite si taxe platesti, ca nu ai incotro, dar de banii tai se fac catedrale si statui, parcari si infrastructura... mai tarziu. Poate abia de la anul, cand o sa platesti vrand-nevrand si o taxa auto, vei realiza ca a fi sofer in Bucuresti este o condamnare.

Distribuie pe Facebook
mai multe