LIKE ori DISLIKE: Cele mai dezbatute masini ale anului 2013

LIKE ori DISLIKE: Cele mai dezbatute masini ale anului 2013
2013 a fost un an important pentru industria auto, printre cele mai interesante surprize pregatite de companiile din domeniu numarandu-se Skoda Octavia 3, Volkswagen Golf 7 R, cea de-a sasea generatie a legendarului Ford Mustang sau noul si mult anticipatul BMW M4 Coupe.
Distribuie pe Facebook

Pe parcursul celor 12 luni ale lui 2013, seria LIKE ori DISLIKE ne-a purtat printre (unele dintre) cele mai importante lansari ale ultimei perioade de timp, industria auto facandu-ne cunostinta anul acesta cu modele precum Skoda Octavia 3, Volkswagen Golf 7 R, cea de-a sasea generatie a legendarului Ford Mustang sau chiar noul si mult anticipatul BMW M4 Coupe. Fiecare dintre acestea a primit numeroase laude din partea pasionatilor de masini, insa nici criticile nu au lipsit din peisaj.

Care au fost cele mai apreciate si mai dezbatute subiecte din cadrul rubricii LIKE ori DISLIKE urmeaza sa aflam chiar mai jos:

Skoda Octavia 3

Introdusa in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din primavara acestui an, cea de-a treia generatie a modelului Skoda Octavia a reusit sa atraga instant atentia tuturor celor aflati in cautarea unui automobil de familie (si nu numai). Iar motivele sunt lesne de inteles: comparativ cu predecesorul sau, noul model promite o eficienta exemplara, ce se datoreaza atat reducerii greutatii cu pana la 100 de kilograme, cat si revizuirii gamei de motorizari.

Mai important insa de atat, automobilul ceh ramane la fel de accesibil ca pana acum, concurand astfel cu succes la titlul de cea mai buna oferta din punctul de vedere al raportului calitate / pret, cel putin.

Ford Mustang - Galerie Foto

Inainte ca 2013 sa ia sfarsit, iar 2014 sa-si intre pe deplin in rol, americanii de la Ford s-au grabit sa prezinte intregii lumi cea de-a sasea generatie a legendarului sau Mustang. Primele impresii? Pai, asa cum precizam si initial, legendarul muscle car de peste Ocean impresioneaza in special datorita suspensiei sale spate independente, in prim plan regasindu-se si noua motorizare turbo din seria EcoBoost, cu patru cilindri si capacitate de 2.3 litri, capabila sa puna la dispozitia celui aflat la volan nu mai putin de 305 cai putere si 406 Newton-Metri.

Acestea nu sunt insa singurele puncte forte ale celui de-al saselea Ford Mustang din istorie, informatiile de ordin tehnic avand totusi sanse destul de mari sa cada pe plan secund din pricina aspectului vizual mai mult decat... discutabil.

Volkswagen Golf R

Asemeni rudei sale ceva mai indepartate, si anume modelul Skoda Octavia, si despre noul Volkswagen Golf R s-ar putea spune ca duce lipsa unui design... hai sa-i zicem deosebit. Totusi, spre deosebire de automobilul ceh, care are oarecum o scuza, hot-hatch-ul constructorului din Wolfsburg arata mult prea cuminte pentru cei 300 cai putere pe care ii ascunde sub capota, respectiv cele 4.9 secunde necesare realizarii acceleratiei de la 0 la 100 kilometri pe ora.

Desigur, avem jante de dimensiuni generoase, sistem de evacuare cu patru tobe de esapament, scaune si volan sport, insa aceste detalii parca nu sunt indeajuns pentru a scoate in evidenta noul Volkswagen Golf R ceva mai mult comparativ cu versiunea standard.

Audi RS6 Avant - Galerie Foto

Tinand cont ca ascunde sub capota un propulsor V8 twin-turbo de 560 cai putere si are nevoie de numai numai 3.9 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, nici nu este de mirare ca noul Audi RS6 Avant a starnit o adevarata furtuna in industria auto. Ar fi meritat chiar primul loc in cazul in care cineva ar fi intocmit un clasament al celor mai reusite break-uri din toate timpurile, insa germanii de la Mercedes au un raspuns pe masura - modelul E63 AMG S-Model, cu al sau V8 biturbo de 5.5 litri si 585 cai putere.

Mercedes C-Class - Galerie Foto

Desi nu suntem completi siguri de aceasta afirmatie, suntem in continuare tentati sa afirmam ca noul Mercedes C-Class prezinta cel mai bine industria auto la ora actuala. O industrie auto aflata intr-o continua dezvoltare, intr-o lupta continua cu problemele legate de eficienta si siguranta, dar care are mari probleme in a veni cu un design (cel putin) la fel de reusiti ca in anii anteriori.

Intr-adevar, noul Mercedes C-Class arata mai bine decat predecesorul sau, insa aceasta situatie are si o explicatie: designul sau este inspirat intr-o proportie de peste 90% de la recent lansatul S-Class W222. Oare chiar asta vrem sa se intample cu masinile noastre cele de toate zilele?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Ford Mustang - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Like ori Dislike DATA PUBLICĂRII: 20 Decembrie 2013