LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Mercedes S-Class Coupe

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Mercedes S-Class Coupe
Imediat ce am studiat in detaliu noul S-Class W222, un gand curios ne-a invadat constiinta: oare cu ce ne va mai surprinde Mercedes de-acum incolo? Nici bine nu am apucat sa evaluam situatia, caci oficialii germani au si venit cu raspunsul nostru.
Distribuie pe Facebook

Atractie la prima vedere.

In ciuda apartenentei sale la familia S-Class, succesorul modelului Mercedes CL reprezinta ceva mai mult decat o simpla versiune in doua usi a celebrei nave amiral din Stuttgart. In timp ce limuzina W222 abordeaza un stil sobru, capabil sa se confunde cu perfectiunea germana, noul Mercedes S-Class Coupe iese in evidenta printr-un aspect emotional, care lasa impresia ca ar fi opera vreunui designer italian.

Senzualitatea succesorului lui Mercedes CL este pusa cel mai bine in valoare de liniile proeminente ale profilului lateral, de formele bine conturate ale aripilor spate sau de eleronul integrat in capota portbagajului si stopurile dispuse orizontal, insa nu vor fi trecute cu vederea nici elementele agresive ale partii frontale, precum grila radiatorului pozitionata la un unghi de aproape 90 de grade sau capota cu nervuri a motorului.

Mercedes S-Class CoupeMercedes S-Class Coupe

Mercedes S-Class Coupe

Intr-adevar, despre noul Mercedes S-Class Coupe se mai poate spune si ca imparte cateva detalii exterioare cu alte automobile - printre care BMW Seria 6, Renault Laguna Coupe sau chiar... Mercedes CLA, ceea ce este nepermis pentru un autoturism de aceasta teapa. Si totusi, oare ce masina de serie (mare) se mai poate lauda in ziua de astazi cu un design 100% original? Exact asta ziceam si noi.

Cea mai impresionanta lista cu dotari din segment.

Asemeni versiunii sale in patru usi, noul Mercedes S-Class Coupe propune clientilor sai o adevarata revolutie interioara, toate instrumentele de bord de tip analog fiind inlocuite cu unele digitale. De asemenea, pe langa cele doua monitoare TFT de dimensiuni mai mult decat generoase, succesorul modelului Mercedes CL mai impresioneaza intr-un mod (extrem de) placut si datorita numeroaselor insertii de piele fina, oferite in compania unor ornamente realizate din lemn masiv sau fibra de carbon.

Mercedes S63 AMG Coupe

Mercedes S-Class CoupeMercedes S-Class Coupe

Acesta-i insa doar inceputul. Spre deosebire de rivalii sai - iar aici ne referim la tine, Bentley Continental GT!, noul Mercedes S-Class Coupe se bucura de o serie de sisteme ce utilieaza camere de luat vederi pentru a capta in detaliu starea suprafetei carosabilului aflat in fata si a regla in mod automat suspensia, in functie de denivelarile ori restul imperfectiunilor detectate.

In plus, pentru si mai mult confort, succesorul modelului Mercedes CL a fost echipat - in premiera mondiala pentru industria auto!, si cu o functie inovatoare pe nume Curve tilting, ce-i permite automobilului german sa atace curbele intr-o maniera similara unui motociclist, caroseria urmand a se "inclina" cu pana la 2.5 grade in intervalul de viteza 30 - 180 de kilometri pe ora.

Mercedes S63 AMG Coupe

Mercedes S-Class CoupeMercedes S-Class Coupe

Si totusi, nu iti poti lua inca gandul de la aspecul exterior al noului Mercedes S-Class Coupe? Sa stii ca ar putea exista o explicatie pentru aceasta stare de spirit: vezi tu, pe langa tehnologia LED prezenta din plin, blocurile optice frontale au mai fost inzestrate si cu... pana la 47 de cristale Swarovski. Pentru ca, vorba aceea, si functia trebuie sa urmeze forma, si nu doar invers.

455 sau 585 de cai putere?

Asa cum ii sta bine unui automobil de lux, succesorul modelului Mercedes CL este livrat la pachet impreuna cu motorizari dintre cele mai puternice, ce ofera performante cu adevarat deosebite.

Mercedes S63 AMG Coupe

Mercedes S-Class CoupeMercedes S-Class Coupe

Intr-o alta ordine de idei, noul Mercedes S-Class Coupe poate fi comandat, pentru inceput, sub forma unei versiuni S500 Coupe, care gazduieste sub capota un propulsor V8 twin-turbo de 4.663 centimetri cubi, numai bun pentru a pune la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 455 cai putere si 700 Newton-Metri.

Pentru cei care viseaza la o serie de valori maxime si mai impunatoare de-atat, varianta S63 AMG ar putea reprezenta alegerea ideala, V8-ul twin-turbo de 5.5 litri regasit in cazul de fata, in compartimentul motor, fiind capabil sa produca nici mai mult, nici mai putin de 585 cai putere si 900 Newton-Metri. Indiferent de varianta aleasa, sistemul de tractiune spate este oferit in standard, in timp ce tractiunea integrala este disponibila in mod optional.

Mercedes S63 AMG CoupeMercedes S63 AMG Coupe

Mercedes S63 AMG Coupe

Cat despre performante, ei bine... acestea lipsesc cu desavarsire din dreptul modelului S500 Coupe. Nu acelasi lucru se poate spune insa si despre noul Mercedes S63 AMG, coupe-ul german de inalta performanta promitandu-le inca de pe acum celor care opteaza pentru sistemul 4Matic o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 3.9 secunde.

Concluzia.

Ar mai fi multe de spus despre succesorul modelului Mercedes CL, insa acestea nu ar schimba cu nimic concluzia finala. Concluzie care, din punctul nostru de vedere, este extrem de clara: noul Mercedes S-Class Coupe nu are nici un fel de rival la acest moment, automobilul german de lux reusind sa impresioneze la absolut toate capitolele, de la design si pana la motorizari sau tehnologie.

Mercedes S-Class Coupe

Mercedes S-Class CoupeMercedes S-Class Coupe

Pe scurt, noul Mercedes S-Class Coupe este unul dintre acele putine autoturisme sinonime cu perfectiunea. Repetam, cel putin din punctul nostru de vedere!

Sondaj

Noul Mercedes S-Class Coupe - LIKE ori DISLIKE?

In episodul anterior al seriei Like ori Dislike, am dezbatut impreuna noul SEAT Leon Cupra. Pentru impresii, pareri si concluzii, click AICI.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (60) Poze Mercedes S-Class Coupe
mai multe
Publicat în categoria: Like ori Dislike DATA PUBLICĂRII: 25 Martie 2014