Cea mai noua masina de la Kia e diferita de tot ce vand sud-coreenii acum. Au fost anuntate primele detalii despre motorizari

Cea mai noua masina de la Kia e diferita de tot ce vand sud-coreenii acum. Au fost anuntate primele detalii despre motorizari
  • Cea mai noua masina de la Kia e diferita de tot ce vand sud-coreenii acum
  • Au fost anuntate primele detalii despre motorizari
Distribuie pe Facebook

Un benzinar turbo de 1.6 litri si o unitate diesel cu capacitatea cilindrica de doi litri sunt primele motoare anuntate oficial.

Prezentata publicului larg la inceputul verii curente, cea de-a cincea generatie a gamei comercializate de Kia sub denumirea de Sportage nu a reprezentat decat o mare necunoscuta din punctul de vedere al gamei de motorizari. Pana recent, cand sud-coreenii au decis sa ofere primele detalii cu privire la unul dintre numeroasele aspecte lasate, anterior, nelamurite.

Altfel spus, noua masina va fi disponibila initial - la momentul lansarii, impreuna cu doua unitati clasice sub capota: un benzinar turbo de 1.6 litri si aproximativ 180 de cai putere, respectiv un diesel cu capacitatea cilindrica de doi litri si undeva in jurul a 186 de cai putere, conform companiei producatoare.

Kia Sportage - Poze noi

Kia Sportage - Poze noi

Fiecare dintre cele doua motoare mentionate anterior, in randurile de mai sus, vine cu o configuratie in patru cilindri. Primului i se va alatura, in functie de preferintele clientilor, si o cutie manuala cu sase rapoarte ori automata cu sapte trepte si dublu ambreiaj, in timp ce motorizarea pe motorina lucreaza impreuna cu o automata cu opt rapoarte si convertizor de cuplu.

Ulterior, noua gama Sportage de la Kia isi va intampina potentialii cumparatori atat intr-o versiune hybrid, cat si intr-o varianta plug-in hybrid, insa sud-coreenii au ales sa nu publice, pentru moment, niciun fel de informatie ori detaliu oficial cu privire la respectivele optiuni la nivel de sistem de propulsie.

Compania producatoare a tinut sa anunte, in schimb, ca cea de-a cincea generatie a masinii sale masoara 4.660 de milimetri in lungime, pe cand latimea si inaltimea se ridica la valorile de 1.865 si 1.660 de milimetri. Intr-un final, ampatamentul este de 2.755 de milimetri, iar capacitatea de incarcare a portbagajului de 637 de litri, cu bancheta spate la locul ei, evident.

Kia Sportage - Poze noi

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Kia Sportage - Poze noi
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 7 Iulie 2021