Renault pune capat speculatiilor. Cand se lanseaza noul Megane RS

Renault pune capat speculatiilor. Cand se lanseaza noul Megane RS
  • Noul Renault Megane RS va debuta inainte de sfarsitul acestui an
  • Hot-hatch-ul francez ar putea ascunde sub capota un 1.8 turbo
  • Exista mari sanse ca transmisie oferita sa fie doar automata
Distribuie pe Facebook

Urmatoarea generatie a modelului Megane RS se apropie cu pasi repezi, au anuntat astazi oficialii Renault.

La sfarsitul lunii martie, pagina de Facebook a Renault Sport a depasit un milion de fani. Cu ocazia respectivului eveniment, divizia de performana a companiei franceze a dezvaluit si data la care va debuta noul Megane RS.

Potrivit comunicatului oficial de presa dat in acest sens, generatia cu numarul trei a hot-hatch-ului din Hexagon va fi prezentata oficial chiar in lunile urmatoare. Lansarea publica va avea loc, cel mai probabil, in toamna, la Frankfurt.

Din pacate, oficialii Renault Sport nu au publicat si specificatiile tehnice ale noului Megane RS. Daca este sa dam insa crezare zvonurilor din presa franceza, sub capota vom regasi o motorizare turbo cu capacitate cilindrica de 1.8 litri.

Imprumutata de la versiunea moderna a legendarului Alpine A110, aceasta ar putea produce o putere maxima de pana la 325 CP. De asemenea, exista o oarecare posibilitate ca transmisia EDC sa fie singura optiune la nivel de cutie.

Vesti mai putin bune avem si pentru cei care sperau la 4x4. Nu, generatia cu numarul trei a hot-hatch-ului din Hexagon nu va urma exemplul modelului Ford Focus RS, ci va pastra tractiune fata - careia i se va alatura o directie integrala.

Acum, in ceea ce priveste departamentul vizual, primul teaser video destinat noului Renault Megane RS indica aparitia unor proiectoare de ceata cu LED-uri, a la Clio RS. Nu vor lipsi din meniu, bineinteles, nici spoilerele agresiv stilizate.

Un eleron pentru plafon si o pereche de jante cu design unic vor completa in cele din urma pachetul exterior. La interior, generatia cu numarul trei a hot-hatch-ului din Hexagon este asteptata alaturi de volan si scaune fata sport.

Spre deosebire de ultimul model, viitoarea compacta franceza de inalta performanta va fi disponibila la vanzare exclusiv intr-o varianta cu cinci portiere. Sau cel putin asa sustin zvonurile din presa anterior mentionate.

Distribuie pe Facebook
mai multe