Top 10 cele mai urate masini lansate in 2014

Top 10 cele mai urate masini lansate in 2014
Au existat de-a lungul timpului mai multe modele de automobile despre care majoritatea celor care le-au privit au spus ca sunt urate. Chiar daca gusturile nu se discuta, e clar ca putem vorbi despre o masina ca fiind urata, atunci cand cei care ii lauda aspectul sunt mai putini decat cei care se stramba cand o vad. Masini precum Fiat Multipla, Pontiac Aztek sau Subaru Tribeca au ramas in istorie ca exemple clare de design nereusit. Iata care sunt cele mai noi masini cu design nereusit, in opinia noastra.
Distribuie pe Facebook

10. BMW X4 2014

Masini urate lansate in 2014Abia lansat, cel mai nou SUV bavarez se numeste SAC, adica un Sports Activity Coupe ceva mai mic decat maretul si arhi-cunoscutul X6. Nemtii de la BMW vor sa ocupe absolut orice segment posibil, motiv pentru care extrapoleaza seriile pentru diferite caroserii: GT, coupe, cabriolet si, in acest caz, SUV. Noul X4 nu arata rau, motiv pentru care ocupa locul 10 in topul nostru. Dar nici spectaculos sau interesant. Si mai are o problema cu care trebuie sa traiasca de acum inainte, asa cum o face si Porsche Boxster. De ce ti-ai cumpara un X4? Nimic mai simplu: pentru ca nu ai bani de X6.

9. Jeep Cherokee 2014

Masini urate lansate in 2014Desi lansata anul trecut, noua generatie de Jeep Cherokee poarta in denumire anul curent. Cat despre designul exterior, acesta este unul... interesant. Adica ori il iubesti, ori ti se pare extrem de urat. Din pacate, majoritatea spune despre partea frontala a acestui SUV ca este nereusita. Mai precis, are niste forme care nu au cele mai reusite proportii: faruri minuscule, o grila a radiatorului gigantica. Poate ca Cherokee este pe placul americanilor, insa designul este mult prea extravagant pentru clientela ceva mai cizelata a Europei.

8. Citroen C1 2015

Masini urate lansate in 2014Clasa mini se pare ca a intrat in pana de idei la capitolul design. Vom vedea mai jos ca lucrurile devin chiar si mai grave la alti producatori. Insa francezii de la Citroen nu au fost prea inspirati cu designul lui C1. Din fata, masina seamana cu un Nissan Juke... rasturnat. Adica un far mare si unul ceva mai mic si elegant. Problema este ca discutam de o masina mica, ce se vrea simpatica, adorata de fetele care cauta un mijloc de deplasare la cumparaturi si la film cu prietenele. Masina nu emana deloc simpatie si dragalasenie. In schimb, ea seamana cu un urs panda suparat si incruntat...

7. Citroen C4 Cactus 2015

Masini urate lansate in 2014Cool, trendy, dandy, catchy sau fashionable. Asa se doreste a fi noul crossover urban Citroen. O masina usoara, care cantareste sub 1 tona, cu diverse aspecte de design... interesante. De exemplu, Cactus are in lateral niste perne de aer pe portiere. De ce? Nu stie nimeni. La fel cum nu stim in ce masura se raceste radiatorul de apa al motorului (masina nu este electrica) daca nu exista grila frontala. Si, la final, nu prea ne dam seama ce segment ocupa acest model. Sau cine il va cumpara. Femeile singure? Nu credem. Femeile cu copii si familie? Nu au loc. Atunci cine?

6. Nissan Juke facelift 2014

Masini urate lansate in 2014Nissan Juke a fost mereu una din acele putine masini cu un design radical, care a cam pus toata suflarea auto sa se rascoleasca. Motiv pentru care, parerile au ramas vesnic impartite: ba ca este draguta, ba ca este al naibii de odioasa. Noua versiune 2014 este un facelift. La ce? Cu greu ne dam seama din aceasta imagine, trebuie sa pui una langa alta masina actuala cu generatia veche. Insa in loc sa aduca ceva nou, care chiar sa faca diferenta, japonezii au ales sa modifice nitel bara spate si doua trei piese de plastic prin fata si voila: avem un model nou. In schimb, credem ca au facut mai rau: acum balanta se va inclina in favoarea celor care nu apreciaza acest design. Pentru ca Juke a debutat cu un design radical, iar lumea se astepta din nou la ceva iesit din comun. Insa noul Juke este doar... unul vechi. Noua nu ne mai place.

5. BMW Seria 2 Active Tourer 2015

Masini urate lansate in 2014Sa fie un Volvo? Sa fie un Qoros sau o Kia hatchback de familie? Ei bine, nu. Este primul BMW din istorie cu tractiune fata. Si acest aspect in sine ar trebui sa ne faca sa o privim cu pesimism. Insa Seria 2 a intrat in topul nostru din alte motive. Pentru ca nu prea aduce a BMW. De acord, nemtii au vrut sa-si dovedeasca ca o pot face si pe asta. Dar de ce ar face-o? Designul unui Seria 2 Active Tourer este complet lipsit de personalitate. Pentru ca daca ii acoperi grila clasica de BMW "kidney grille", ai putea avea in fata orice hatchback japonez, chinezesc sau european din lume. Nimic nu spune BMW. Si asta... nu e neaparat un lucru bun.

4. Jeep Renegade 2015

Masini urate lansate in 2014Jeep Renegade, lansat saptamana trecuta, da startul primelor 4 automobile cu adevarat urate lansate pe piata in 2014. Cica este un SUV de oras realizat pe platforma de Fiat care se va vinde cu motorizari mici si economice. Adica ceva ce Jeep nu a mai facut niciodata. Dar daca tot este trendul acesta de a micsora orice, inclusiv masinile de teren, de ce sa nu le faci interesante? Ei bine, Renegade nu are nimic special. Dar nimic! Grila frontala cu farurile rotunde ne duce cu gandul la modelul Cherokee al anilor '80, iar restul caroseriei la un Fiat Panda 4x4. Cine si-ar cumpara asa ceva in Europa? Speram doar ca Jeep va intra pe piata cu preturi competitive, ca altfel... sansele ca Renegade sa aiba vanzari mari sunt destul de slabe.

3. Toyota Aygo 2015

Masini urate lansate in 2014O masina pe care aproape am vrut sa o punem pe prima pozitie. Noua generatie de Toyota Aygo este printre cele mai urate masini lansate in 2014. Colaborarea Toyota cu PSA a continuat si acum, insa pesemne ca inginerii au uitat ceva: masinile sunt unele de oras, dedicate exclusiv femeilor. Peugeot 108 este cea mai reusita din punctul de vedere al designului, urmat de C1 pe care il gasiti mai sus in top. Insa nu ne dam seama ce femeie, fata sau domnisoara care abia si-a luat carnetul ar alege acest design destul de agresiv si violent al lui Aygo. Din fata, masina pare a avea un X mare desenat in negru, cu o dunga ce vine de sub sigla, pana la faruri si ajungand ulterior la oglinzile laterale. Lumini de zi cu LED oblice? Avem si asta! Poate suntem noi pretentiosi, dar te rugam sa ne spui daca tie iti place...

2. Fiat 500L Beats 2014

Masini urate lansate in 2014Fiat 500L nu este o masina noua. Dar este oricum un model aflat la polul opus fata de varianta 500 simpla. Adica este al naibii de urat. Italienii au lansat pentru 2014 varianta 500L Beats, adica un model clasic cu un sistem audio imbunatatit. Problema masinii este ca nu prea are identitate: sa fie un crossover, sa fie un SUV de oras, sa fie un monovolum sau un hatchback? Nu cred ca e clar pentru nimeni. Fiat 500L nu are, in opinia noastra, niciun motiv pentru care ar fi cumparat de cineva. Dragut sau atragator nu este, performant, fiabil sau spatios nici macar. Pai si atunci?

1. Subaru WRX STI si Legacy 2014

Masini urate lansate in 2014

Masini urate lansate in 2014Cele mai dezamagitoare lansari pentru 2014 au fost la Subaru. O marca ce parca ne spune clar si limpede ca nu este interesata deloc de aspectul estetic ci doar de performanta. Nu pune nimeni la indoiala ca Subaru stie sa faca masini de competitie si motorizari puternice. Insa la capitolul design au cam dat-o in bara. Noua generatie de Legacy nu spune nimic: doar un alt sedan ca oricare altele, dar cu tractiune integrala. Cat despre noul WRX STI... lucrurile sunt cu adevarat grave. De acord, poate stie sa abordeze un viraj ca nicio alta masina, poate stie sa accelereze, poate ca poti seta suspensia in functie de suprafata pe care mergi. Dar despre cum arata masina... No comment. Ba comentam, dar putin: roti sub-dimensionate, o capota gigantica cu o priza pe masura, un eleron colosal. Va place cum arata? Noua nu. Trebuie sa iubesti mult de tot marca asta si sa-ti placa viteza, astfel incat sa o cumperi. Ca la cum arata, numai producatorul japonez ar putea-o adora...

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Masini urate lansate in 2014
mai multe