Trei masini emblematice readuse la viata dupa o absenta indelungata

Trei masini emblematice readuse la viata dupa o absenta indelungata
Trei masini emblematice readuse la viata dupa o absenta indelungata.
Distribuie pe Facebook

Toyota Supra

Era 2002 cand ultima Toyota Supra (A80) parasea linia de asamblare, iar japonezii se gandeau, cel mai probabil, la cum sa imbunatateasca sistemul de propulsie hybrid de pe Prius. A trecut anul, a trecut si deceniul, insa nici urma de un inlocuitor direct pentru legendara sportiva asiatica in doua portiere.

O urma de speranta se intrevedea, intr-un final, in 2014, odata cu lansarea oficiala a conceptului FT-1 din cadrul Salonului Auto International de la Detroit. Toyota a avut insa nevoie de alti cinci ani pentru a veni cu o varianta de serie a acelui prototip, iar nu toata lumea a fost multumita de ce a vazut. Mai ales la nivel tehnic si tehnologic, acolo unde numeroase elemente, printre care si motorul ori cutia de viteze, au fost imprumutate de la bavarezul BMW Z4.

BMW M4 CSL

Iar daca tot veni vorba despre BMW, ei bine, nici bavarezii nu lipsesc de pe aceasta lista, evident. Si totul multumita modelului M4 CSL, primul care CSL pe care BMW l-a oferit de la M3 CSL, din anul 2004, incoace. Subliniem exprimarea l-a oferit pentru ca, in comparatie cu Toyota Supra, M4 CSL nu mai poate fi astazi cumparat.

Din pacate ori, de ce nu, din fericire, de la caz la caz, succesorul emblematicului M3 CSL a fost disponibil intr-o serie limitata, de doar 1.000 de exemplare.

GMC Hummer EV

Compania care a transformat consumul de benzina intr-un simplu numar, Hummer si-a pus lacatul pe porti in 2010, insa a revenit de curand, acum trei ani, la viata. Ce este drept, Hummer nu mai da astazi numele unui producator de masini, ca acum mai bine de o decada, ci reprezinta denumirea unui model din gama GMC.

O alta diferenta majora o reprezinta tipul sistemului de propulsie, GMC Hummer EV incercand sa profite de frenezia modelelor electrice. Cu cifre exagerate, evident.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 28 Februarie 2024