Cu anvelopele de vara face suta in numai 4 secunde. Ce se intampla daca soferul pune cauciucuri de iarna

Cu anvelopele de vara face suta in numai 4 secunde. Ce se intampla daca soferul pune cauciucuri de iarna
  • Noul Mercedes C63 AMG S ofera un motor V8 biturbo de 510 CP
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h dureaza patru secunde
  • Timpul urca pana la 4.8 secunde cu anvelopele de iarna
Distribuie pe Facebook

Echipat cu un propulsor V8 bi-turbo de patru litri si 510 CP, germanul Mercedes C63 AMG S ocupa un loc fruntas in topul celor mai rapide automobile ale planetei. Iar acceleratia de la 0 la 100 km/h reprezinta cel mai puternic argument in acest sens.

La inceputul saptamanii trecute, baietii de la Automann reuseau sa scoata la volanul noului Audi RS5 Coupe un timp de doar 3.6 secunde pentru sprintul 0 - 100 km/h. Pentru persoanele nefamiliarizate cu subiectul, timpul cu pricina reprezinta o "imbunatatire" de 0.3 secunde comparativ cu valoarea declarata de producatorul din Ingolstadt.

Tinand cont de rezultatul obtinut, experimentul a fost repetat cu un Mercedes C63 AMG de ultima generatie. A fost aleasa versiunea de top S, comercializata de producatorul german de automobile in compania unui propulsor V8 bi-turbo de patru litri si 510 CP - cuplat la o cutie automata cu sapte rapoarte si un sistem de tractiune spate.

Din pacate - sau din fericire, depinde de unghiul din care privesti, testul a fost realizat alaturi de un exemplar echipat cu anvelope de iarna. Asa se face ca, in loc sa se realizeze in patru secunde, cum scrie in fisa tehnica, acceleratia de la 0 la 100 km/h a durat 4.8 secunde; ba chiar mai mult decat atat, masuratorile au indicat la un moment dat si 5.1 secunde.

Acelasi Mercedes C63 S cu motor V8 bi-turbo de patru litri si 510 CP a mai reusit sa sprinteze pana la 200 km/h, cu plecare de pe loc, in 13.3 secunde, pe cand viteza maxima - limitata electronic la 250 km/h, a fost atinsa in 24.5 secunde. Pentru realizarea ecuatiei 100 - 200 km/h au fost necesare 8.5 secunde in prima faza, iar ulterior 8.6 secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 1 Februarie 2018