Masinile care le dau cosmaruri ecologistilor. Trei modele noi care nu dau doi bani pe incalzirea globala si ofera in continuare motoare cat casa de mari

Masinile care le dau cosmaruri ecologistilor. Trei modele noi care nu dau doi bani pe incalzirea globala si ofera in continuare motoare cat casa de mari
Masinile care le dau cosmaruri ecologistilor. Trei modele noi care nu dau doi bani pe incalzirea globala si ofera in continuare motoare cat casa de mari.
Distribuie pe Facebook

Nissan Armada

Lansat pe piata acum mai bine de doua decade si ajuns - intre timp, la generatia cu numarul doi, modelul oferit de Nissan sub numele de Armada isi va intampina, si in 2024, clientii alaturi de numai o singura versiune de motorizare. Varianta dotata cu un propulsor V8 urias - de 5.6 litri si undeva in jurul a 400 de cai putere.

Astfel, masina cu o greutate de 2.569-2.736 de kilograme - in functie si de nivelul de echipare selectat de cumparator, si o capacitate de tractare de pana la 3.4 tone are nevoie, in medie, de circa 15.7 litri de benzina pentru a parcurge clasica distanta de 100 de kilometri. Spre marea disperare a ecologistilor - evident.

Lexus IS

Oferit special pentru a concura impotriva unor rivali precum Audi A4, BMW Seria 3, dar si Mercedes C-Class - oarecum inutil de mentionat, noul Lexus IS ar fi trebuit sa puna la dispozitia clientilor numeroase variante de motorizare electrificate. Doar ca acest lucru nu s-a intamplat, cumparatorii fiind - in schimb, intampinati...

... de o versiune condimentata cu un propulsor cu opt cilindri in V - cu capacitate de 4.969 de centimetri cubi. Disponibila sub indicativul IS500, aceasta se bucura de un total de 472 CP - astfel ca masina cu un consum mediu de 11.7% sprinteaza de la 0 la 96 de kilometri pe ora, cu acceleratia la podea, in 4.4 secunde.

Chevrolet Corvette

In timp ce companii precum Porsche, Ferrari, Lamborghini au imbratisat conceptul de downsizing, Chevrolet a spus pas acestei idei si ofera in continuare - pe modelul Corvette, o motorizare V8 de 6.2 litri. Propulsor sinonim cu o putere de pana la 495 de cai - dupa cum precizam, de altfel, si anterior, in urma cu patru ani.

Ce este drept, clientii actualului Chevrolet Corvette pot opta - pentru prima data, si pentru o versiune hibrida. Varianta pe nume E-Ray folosindu-se de tehnologia HEV nu pentru a scadea consumul ci pentru a creste performantele - cumparatorii fiind intampinati de 655 CP si un 0 - 96 de kilometri pe ora in 2.5 secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 20 Noiembrie 2023