OFICIAL: Cadillac ATS-V porneste pe urmele noilor M3, M4 si C63 AMG

OFICIAL: Cadillac ATS-V porneste pe urmele noilor M3, M4 si C63 AMG
  • Cadillac publica primele fotografii si informatii oficiale cu privire la noul ATS-V
  • Modelul va fi disponibil la vanzare in doua versiuni de caroserie: sedan si coupe
  • Lista cu atractii principale include un V6 de 455 CP, 0-96 km/h in 3.9 secunde si 298+ km/h
Distribuie pe Facebook

Lupta pentru suprematie dusa intre automobilele de clasa medie si inalta performanta se anunta mai incitanta ca oricand, americanii de la Cadillac pornind pe urmele noilor BMW M3 si M4, Lexus RC F si Mercedes C63 AMG cu un ATS-V de 455 CP si 603 Nm.

Deconspirat de o mana de fotografii oficiale scapate pe internet in urma cu fix o saptamana, noul Cadillac ATS-V a debutat intr-un final in cursul acestei dimineti, cu ocazia zilelor de presa ale Salonului Auto de la Los Angeles.

Oferita spre comercializare atat intr-o versiune Sedan, cat si intr-o varianta Coupe, alternativa americanilor la modelele BMW M3 si M4, Lexus RC F si Mercedes C63 AMG adopta in compartimentul motor un V6 twin-turbo de 3.6 litri, sinonim cu 455 CP si 603 Nm.

Cadillac ATS-VCadillac ATS-V

Cadillac ATS-V

Livrarea valorilor maxime se face exclusiv catre rotile spate, fie prin intermediul unei transmisii manuale cu sase rapoarte, fie cu ajutorul unei cutii automate cu opt trepte. Important de precizat, tehnologia launch control este prezenta la datorie in ambele cazuri, astfel ca sprintul 0 - 96 km/h este finalizat dupa numai 3.9 secunde. Viteza maxima? Peste 298 kilometri pe ora!

Acesta-i insa doar inceputul. Pentru a face fata cu brio competitiei venite atat din Germania, cat si din Tara Soarelui Rasare, noul Cadillac ATS-V a fost echipat si cu un diferential electronic, cu suspensie Magnetic Ride Control ajustabila in cinci moduri diferite si, nu in ultimul rand, cu un sistem de franare marca Brembo, ce se lauda discuri de 370, 339 milimetri si etriere cu sase, respectiv patru pistonase - fata / spate.

Cat despre aspectul vizual, alternativa americanilor la modelele BMW M3 si M4, Lexus RC F si Mercedes C63 AMG propune o reteta oarecum similara rivalilor sai, ce aduce in prim plan spoilere fata si spate agresiv stilizate, o capota bombata a motorului si un eleron remarcabil pentru portbagaj.

Extensiile uriase aplicate aripilor laterale, jantele supradimensionate si sistemul de evacuare cu patru tobe de esapament completeaza meniul exterior, in timp ce departamentul interior urmeaza sa puna la dispozitia oaspetilor sai deja banalele scaune sport cu suport lateral marit si volan in trei spite.

Cadillac ATS-V

Cadillac ATS-V

Cadillac ATS-V

VIDEO: Cadillac prezinta in actiune noul ATS-V Sedan

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (31) Poze Cadillac ATS-V
mai multe