Este o surpriza pentru oricine vede sau aude. Motorizarea secreta ascunsa sub capota acestei Toyota

Este o surpriza pentru oricine vede sau aude. Motorizarea secreta ascunsa sub capota acestei Toyota
  • Singura Toyota Picnic Sport Turbo din lume a fost scoasa la vanzare
  • Masina japoneza ascunde sub capota unitatea 3SGTE de pe MR2 Turbo
  • Cumparatorul respectivei creatii va avea de achitat suma de 3.495 lire
Distribuie pe Facebook

Lansata pe piata la mijlocul anilor '90, prima generatie a modelului Picnic nu a fost recunoscuta intocmai pentru performantele sale.

Inainte ca lumea sa ceara cu disperare SUV-uri si crossovere, la mare cautare printre familiile cu sau fara multi copii erau monovolumele. Acesta este si principalul motiv pentru care japonezii de la Toyota au lansat pe piata, la mijlocul anilor '90, modelul Picnic.

Disponibil la vanzare in numai doua versiuni de motorizare, cu cel 128 de cai putere sub capota, respectivul automobil de origine nipona nu a fost recunoscut intocmai pentru performantele sale. Situatia avea sa se schimbe insa ulterior...

Cateva luni mai tarziu de la momentul debutului european, divizia britanica a companiei japoneze Toyota lua la modificat un exemplar standard al modelului Picnic. Pe langa imbunatatirile de ordin vizual, acesta avea sa mai primeasca inclusiv unitatea 3SGTE de pe MR2 Turbo.

Toyota Picnic Sport Turbo

Toyota Picnic Sport Turbo

Motivat acum de 210 CP si 305 Nm, respectivul automobil de origine nipona sprinteaza de la 0 la 100 de kilometri pe ora in doar 7.3 secunde. Nici viteza maxima de 193 km/h nu este chiar atat de rea pentru un monovolum cu aerodinamica precara.

Si daca tot am revenit la partea cu monovolum, nu putem trece mai departe pana ce nu precizam inclusiv ca acest Picnic Sport Turbo se bucura in continuare de mai multe dotari de confort. Printre care si aer conditionat, volan ajustabil sau tapiterie din piele.

Un unicat in adevaratul sens al cuvantului, respectivul automobil de origine nipona a fost de-a lungul timpului detinut de Toyota, vandut catre un dealer irlandez, iar apoi cumparat din nou de compania japoneza. In prezent, se vinde pe eBay pentru o nimica toata.

Ori, daca se pune problema sa fim precisi, in schimbul sumei de 3.495 de lire sterline. Si da, exista cel putin o persoana care s-a bucurat cu adevarat de acest Picnic Sport Turbo cu 210 CP sub capota, instrumentarul de bord indicand indicand peste 200.000 kilometri parcursi.

Toyota Picnic Sport Turbo

Toyota Picnic Sport Turbo

Toyota Picnic Sport Turbo

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Toyota Picnic Sport Turbo
mai multe