Ce uleiuri folosesc masinile pilotilor din echipa Yacco Racing Team?

Ce uleiuri folosesc masinile pilotilor din echipa Yacco Racing Team?
  • YACCO Racing Team Romania are 4 piloti
  • Masinile folosesc uleiuri YACCO
  • YACCO Galaxie, special pentru regim de curse
Distribuie pe Facebook

YACCO, marca franceza de lubrifianti calitativi, se defineste ca fiind un producator de uleiuri pentru performanta. Masini din toata lumea, inclusiv din Romania, care participa in diferite competitii sportive, folosesc lubrifianti care sunt capabili sa ofere o siguranta maxima motorului.

YACCO – marca franceza de lubrifianti s-a dezvoltat an de an, inca din anii 1920, aproape de sportul cu automobilul. Dar ce au in comun YACCO si sporturile cu motor?

Obtinerea si depasirea performantei este o deviza in sport, dar este si deviza marcii YACCO. Sloganul "Uleiul Recordurilor Mondiale" este expresia acestei simbioze dintre Yacco si sportul cu automobilul. Acest titlu a fost castigat de Yacco in anul 1933 cu Citroen-ul «Mica Rozalie» cu care a obtinut recordul mondial, consfiintit in Cartea Recordurilor Mondiale, expresie a performantei uleiului Yacco din acea vreme. Si de atunci a urmat pentru Yacco seria de recorduri nationale si internationale de longevitate si performanta. Pe de alta parte, uleiul este parte mecanica 100% si intra in sfera de interes a comunitatii sportive, formata din mecanici, pioti, spectatori.

Uleiuri YACCO Racing Romania

Acest temperament sportiv al marcii se manifesta si astazi in toata lumea. In Romania, importatorul marcii franceze de lubrifianti YACCO – Franta, societatea Panreuss din Bucuresti, sustine incepand cu anul 2015 echipa Yacco Racing Team in cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta. Echipa este formata din 4 piloti:

  • Costi Stratnic cu masina BMW Diesel Biturbo
  • Ovidiu Zaberca cu masina Mitsubishi Lancer Evo VIII
  • Aurelian Andronache cu masina Renault Clio R3 Cup
  • Andrei Barbu cu masina Renault Clio Cup

Echipa YACCO a cucerit numeroase cupe si foarte multi sustinatori si fani, clasandu-se pe locul 2 la Paltinis, la etapa a doua a CNVC 2016 care a avut loc recent. Evident, motoarele celor 4 automobile de concurs fiind lubrifiate de YACCO.

In zilele noastre, tehnica automobilului a progresat foarte mult si a tine pasul este pentru YACCO un obiectiv urmarit pas cu pas. Nevoia de progres a marcii face necesar contactul cu aceasta comunitate.

YACCO este nume asociat sportului cu automobilul, mereu in cautarea excelentei, la toate nivelurile: excelenta in relatiile cu clientii, excelenta in domeniul calitatii produselor, excelenta in sport.

Pentru ca in randul fanilor am vazut ca exista unele neclaritati de genul: uleiul 0W30 este superior uleiului 5W40? Pot sa pun ulei Galaxie in orice masina? Sau Ce uleiuri folosesc pilotii echipei Yacco Racing Team?, am zis sa va spunem si voua ce uleiuri intra in motoarele masinilor din echipa YACCO.

Uleiuri YACCO Racing Romania

Ca uleiuri de motor, Yacco le pune la dispozitie 4 uleiuri din gama de performanta GALAXIE:

  • GALAXIE RS 5W50
  • GALAXIE RS 0W40
  • GALAXIE GT 10W60
  • GALAXIE 15W50

Care sunt caracteristicile pe care le au in comun aceste uleiuri si ce anume le diferentiaza?

  • GALAXIE RS 5W50 – are comportament excellent la rece, greseaza instantaneu mtorul, prevenind uzura la demaraj.
  • GALAXIE RS 0W40 – ofera protectie la demaraj si economie de carburant.
  • GALAXIE GT 10W60 – stabilitate a peliculei de ulei la temperaturi inalte.
  • GALAXIE 15W50 – mentine presiunea uleiului la temperaturi ridicate.

Uleiul se alege dupa:

- Norme: Norma constructorului (ex. VW 505.01) si Norma API, ACEA, ILSAC

- Gradul SAE cerut de constructor

- Regimul de folosire al masinii: Turatii inalte Sarcini mari (forte de forfecare intense)

Echipa Yacco Racing Team a ales uleiul Yacco GALAXIE GT 10W60, neavand nevoie ca motorul sa greseze instantaneu, existand timp sufficient pentru incalzirea motorului inainte de demaraj, dar avand nevoie ca uleiul sa ramana stabil la temperaturi ridicate.

Ca ulei de transmisie, pilotii YACCO racing au ales Yacco BVX LS 1000 75W140 - conceput pentru cutii de viteza puternic solicitate, punti autoblocante si diferentiale cu alunecare limitata.

Lichid de racire Yacco LR ORGANIQUE – Sistemul de racire devine tot mai important la vehiculele moderne. Diferitele pene care intervin in sistemul de racire reprezinta circa 22% din pene. Lichidul de racire Yacco omogenizeaza temperature interna a motorului si evacueaza claloriile, protejeaza motorul impotriva coroziunii (otel, fonta, aluminiu) prin aditivii inhibitori fiind totodata compatibil cu garniturile si materialele plastice.

Uleiuri YACCO Racing Romania

YACCO LR ORGANIQUE protejeaza impotriva temperaturilor extreme: la rece – prevenind inghetul, la cald fiind imposibila fierberea (punct de fierbere ridicat).

LICHID DE FRANA YACCO RACING BRAKE FLUID – Punct de fierbere inalt, la peste 300 ºC, permitand utilizarea in conditii de serviciu severe (circuite, raliuri, raid-uri); Vascozitate foarte scazuta garantand o viteza de raspuns foarte rapida; stabilitate termica exceptionala indispensabila pentru a garanta o functionare eficienta si fiabila a sistemului de franare necesar in special in competitii.

Pilotii yacco mai folosesc vaseline: YACCO MULTIP PLUS – vaselina multifunctionala de extrema presiune cu Litiu, pentru rulmenti, articulatii suprasolicitate, de la – 20 grade C la + 140 C sau chiar 160 grade. Rezistenta la apa chiar in fierbere.

YACCO PROTECPROP – vaselina spray, pentru ungere de lunga durata. Temperatura de utilizare - 10 pana la + 150. Aderenta foarte buna permitand o economie importanta de vaselina.

DEGRESANT DE FRANA: Elimina uleiurile, vaselinele, lichidele de frana si alte depuneri rezistente; Amelioreaza performantele sistemului de franare, fara sa lase nici un reziduu. Se preteaza la fel de bine pentru degresarea pieselelor mecanice si curata echipamentele electromecanice.

Acestea au fost produsele folosite de pilotii Yacco pentru masinile de competitie.

Detalii si informatii despre produsele YACCO

Magazin: Soseaua Mihai Bravu, Nr. 473, Bucuresti
Telefon: 0722.320.725; 0723.602.922;
Magazin online pe www.yacco-lub.ro

Uleiuri YACCO Racing Romania

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Uleiuri YACCO Racing Romania
mai multe