Timbrul de Mediu 2013 intra de azi in vigoare!

Timbrul de Mediu 2013 intra de azi in vigoare!
Atentie soferi! Incepand de azi, 15 martie, intra in vigoare noul timbru de mediu, ce va inlocui practic actuala taxa auto.
Distribuie pe Facebook

CALCULATOR TIMBRU DE MEDIU

Astfel, cine va dori, incepand de azi, sa-si inmatriculeze masinile din categoriile Euro 4 si Euro 3, va plati o taxa cu 10-15% mai mare fata de nivelul actual. Vesti bune sunt pentru posesorii de masini vechi cu norma Euro 2, 1 si non-euro. In noua formula de calcul, pentru motoarele Euro 2 timbrul de mediu este mai mic cu 60% fata de actuala taxa auto.

Diferenta este si mai mare, de 80%, pentru masinile Euro 1 si 90% pentru masinile non-euro. Referitor la Euro 5, nivelul taxei va fi asemanator cu cel din prezent.

De ce documente ai nevoie

Pentru a plati timbrul de mediu, soferii au nevoie de cartea de identitate a vehiculului, de documente care atesta dobandirea autovehiculului si de rezultatul expertizei tehnice efectuate de RAR. Calculul timbrului il face agentia fiscala pe raza careia persoana isi are domiciliul.

Cine nu plateste

Vechimea autovehiculului este calculata ca diferenta intre data la care se efectueaza calculul si data primei inmatriculari. Sunt exceptate de la plata timbrului de mediu mai mult categorii de autoturisme, printre care cele apartinand autoritatilor, persoanelor cu dizabilitati, ori cele istorice sau hibride si electrice.

CALCULATOR TIMBRU DE MEDIU

Citeste si REGULAMENTUL DE APLICARE a legii referitore la Timbrul de Mediu 2013

Distribuie pe Facebook
mai multe