VW spune ca face suta in 4.7 secunde, insa masuratorile arata altceva. Cat de rapid este, de fapt, noul Golf de 320 CP

VW spune ca face suta in 4.7 secunde, insa masuratorile arata altceva. Cat de rapid este, de fapt, noul Golf de 320 CP
  • VW spune ca face suta in 4.7 secunde, insa masuratorile arata altceva
  • Cat de rapid este, de fapt, noul Golf de 320 CP
Distribuie pe Facebook

Seria vestilor bune continua cu timpul mai mic de 12.5 secunde necesar parcurgerii distantei de 402 metri.

Dezvelit in premiera mondiala cu mai bine de 16 luni in urma, in ultima parte a lui noiembrie 2019, noul Volkswagen Golf 8 se vinde, zilele acestea, intr-un numar (aproape) nelimitat de versiuni si configuratii. Printre optiunile puse, in prezent, la dispozitia clientilor se numara si o varianta de performanta Golf R, acompaniata de un benzinar turbo cu 320 CP.

Oferita alaturi de o cutie automata cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj, la care se adauga un sistem inteligent de tractiune integrala, respectiva motorizare de doi litri mai livreaza rotilor si un cuplu maxim de 420 Nm.

Mult anticipatul Volkswagen Golf 8 R reuseste, drept urmare, sa accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe ora in numai 4.7 secunde sau, cel putin, asa se precizeaza in fisa cu specificatii tehnice. In realitate insa, lucrurile stau complet diferit: hot-hatch-ul cu 320 de cai pe ambele punti bifeaza proba in cauza cu pana la 0.7 secunde mai devreme, au descoperit britanicii.

Pe piata din Romania, versiunea de top a noului Volkswagen Golf porneste de la aproape 41.670 de euro, printre dotarile oferite in standard de varianta respectiva numarandu-se, de asemenea, si farurile LED Plus.

Fara niciun cost suplimentar vin, totodata, si jantele din aliaj pe 18 inch, livrate la pachet alaturi de un set de spoilere fata si spate restilizate pentru o doza mai mare de agresivitate. Seria vestilor bune continua cu o pereche de scaune sport pentru sofer si pasagerul din dreapta, instrumente de bord digitale si configurabile, ecran central supradimensionat etc.

In ceea ce priveste echiparea optionala, mult anticipatul Volkswagen Golf 8 R poate fi accesorizat si cu vopsea metalizata, afisaj pe parbriz, trapa panoramica, sistem audio de la Harman Kardon si asa mai departe.

VW Golf R

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze VW Golf R
mai multe
Publicat în categoria: Teste Auto DATA PUBLICĂRII: 4 Martie 2021