Mazda merge ceas in Romania. 2019 a fost al saptelea an consecutiv cu vanzari in crestere

  • Mazda a inregistrat vanzari in crestere si in 2019
  • Japonezii au comercializat 2781 de vehicule in Romania
  • Cel mai popular ramane modelul CX-5
Distribuie pe Facebook

In 2019, constructorul japonez de automobile a vandut cu 23% mai multe masini decat in 2018. Asta inseamna ca vorbim despre al saptelea an consecutiv cu o crestere cu doua cifre a vanzarilor la noi in tara.

Mazda a incheiat anul 2019 cum nu se putea mai bine. Dupa ce a prezentat lumii intregi primul motor pe benzina cu aprindere controlata prin compresie - adica un agregat pe benzina care se comporta ca si un motor diesel - constructorul japonez a anuntat acum cifrele de vanzari.

Modele Mazda

In Romania, Mazda a comercializat 2.781 de unitati anul trecut, cu 23% mai multe decat in 2018. Este al saptelea an consecutiv cu o crestere cu doua cifre a vanzarilor la noi in tara.

Modelul preferat al romanilor a fost pentru al doilea an la rand CX-5, cu 889 de exemplare comercializate in 2019.

Modele Mazda

Pe locul doi s-a clasat Mazda3. 774 de romani au optat pentru modelul compact care poate fi acum comandat si alaturi de motorul Skyactiv-X, cel de care pomeneam putin mai sus. Daca esti curios cum se comporta aceasta combinatie, dar si cum functioneaza mai exact motorul minune, poti citi aici.

Podiumul este completat de CX-3, cu 510 vehicule comercializate anul trecut pe teritoriul Romaniei.

Modele Mazda

Cat despre noul CX-30, pe care am avut si noi ocazia sa il testam, Cristian Rigu, Country Manager Mazda Romania, sustine ca SUV-ul care se incadreaza in gama intre CX-3 si CX-5 va avea un cuvant de spus in 2020. Si el poate fi echipat cu propulsorul Skyactiv-X de 180 CP.

Modele Mazda

Nici celebra Mazda MX-5 nu s-a lasat mai prejos. Roadster-ul japonez a reusit sa convinga cu 29% mai multi romani decat in 2018.

Modele Mazda

Modele Mazda

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Modele Mazda
mai multe