Cadillac Escalade versus Lincoln Navigator: Ce alegi si de ce?

Cadillac Escalade versus Lincoln Navigator: Ce alegi si de ce?
Cu toata ca industria auto europeana a inceput sa mizeze tot mai mult pe modelele de mici dimensiuni, trendul nu pare sa fi fost urmat si de producatorii de masini de peste Ocean. Iar cel mai bun exemplu in acest sens este dat de lansarea recenta a unor noi generatii pentru uriasele Cadillac Escalade si Lincoln Navigator.
Distribuie pe Facebook

Nou-nout versus imbunatatit.

Inainte insa de a afla care este alegerea ta atunci cand vine vorba de acest duel, permite-ne sa facem cateva precizari extrem de importante. Ca de exemplu, faptul ca modelul Cadillac Escalade este un automobil nou-nout, in timp ce rivalul sau Lincoln Navigator reprezinta doar o versiune imbunatatita - un facelift, daca vrei, a generatiei cu numarul trei, lansata pe piata in cursul anului 2007.

V6 turbo versus V8 aspirat.

Surprins de ceea ce tocmai ai auzit? Ei bine, nu e cazul sa ne pripim. Nu de alta, dar atunci cand vine vorba de motorizarea ascunsa sub capota, Lincoln-ul Navigator pare sa fie cel capabil sa se laude cu cea mai noua tehnologie. Tehnologie care, cel putin in cazul de fata, consta intr-un motor provenit din gama Ford Ecoboost, V6 twin-turbo de 3.5 litri, ce promite sa livreze celui aflat la volan ceva mai mult de 370 cai putere si 583 Newton-Metri.

Cadillac EscaladeLincoln Navigator

In ceea ce-l priveste pe ultimul Cadillac Escalade, popularul automobil american pare sa fi ramas in urma la capitolul motorizare, si ultima sa generatie fiind oferita in compania unei unitati V8 de 6.2 litri, cu mentiunea ca valorile maxime au urcat pana la pragul celor 420 cai putere si 623 Newton-Metri. Din fericire, propulsorul cu pricina se revanseaza datorita faptului ca a fost inzestrat cu tehnologia de dezactivare a cilindrilor Active Fuel Management.

Si daca tot am aflat ce gazduieste fiecare in al sau compartiment motor, ar fi interesant sa aflam si cum arata atat performantele, cat si consumul de carburant al celor doi mastodonti peste Ocean. Din nefericire insa, toate informatiile cu privire la acest aspect lipsesc cu desavarsire pentru moment, atat Cadillac, cat si Lincoln multumindu-se sa se limiteze la a afirma ca modelul sau se bucura de prezenta unei transmisii automate cu sase rapoarte.

Cadillac EscaladeLincoln Navigator

Alte detalii care ar putea inclina balanta in favoarea noului Escalade. Sau poate a imbunatatitului Navigator.

Ce-ar fi sa lasam in urma toate aspectele tehnice si sa ne concentram pe cele estetice? Pana la urma, si designul reprezinta un departament extrem de important, care trebuie neaparat luat in considerare, atunci cand vine vorba de achizitionarea unui automobil.

Nu stim (inca) de voi, insa cea mai noua generatie a popularului Cadillac Escalade se bucura de mai toate caracteristicile necesare pentru a ne impresiona. Grila frontala de dimensiuni generoase, dintr-o singura bucata, blocurile optice desenate pe verticala si inzestrate cu tehnologia LED, muschii bine pronuntati de la nivelul capotei motorului, respectiv aripilor laterale, toate aceste detalii ii confera SUV-ului american un aspect elegant, dar sportiv in acelasi timp, atat clasic, cat si modern.

Cadillac EscaladeLincoln Navigator

Cadillac EscaladeLincoln Navigator

Daca vine insa vorba de versiunea imbunatatita a modelului Lincoln Navigator, senzatia de atractivitate nu mai este la fel de evidenta precum la rivalul sau. Iar motive ar fi destule, grila frontala despartita in doua bucati de logo-ul producatorului de automobile de peste Ocean, farurile ce lasa impresia ca ar fi aftermarket si nu OEM (vezi LED-urile care ne aduc aminte de Audi A4 B8 si care au inspirat intreaga industria auto a tuningului) sau stopurile ce se intind inutil de mult - cel putin din punct de vedere vizual, pe toata latimea portbagajului fiind dintre cele mai elocvente dovezi in acest sens.

Apoi, balanta pare sa se incline in favoarea noului Cadillac Escalade si atunci cand vine vorba de interior. Intr-o alta ordine de idei, ultima generatie a popularului SUV american a fost echipat cu un ecran ce masoara nu mai putin de 12.3 inci si care gazduieste instrumentele de bord digitale - instrumente de bord digitale complet configurabile. De asemenea, noul Cadillac Escalade mai beneficiaza si de un al doilea ecran cu o diagonala de numai opt inci de-aceasta data, folosit pentru a pune la dispozitia celui aflat la volan toate informatiile vitale, dar si comenzile sistemului CUE.

Noul Lincoln Navigator se poate lauda si el cu ceasuri de bord digitale, nu la fel de impresionante insa precum cele ale rivalului sau, precum si cu un ecran tot de opt inci, insarcinat cu afisarea tuturor informatiilor vitale, inclusiv a imaginilor preluate de camera video posterioara. Totusi, faptul ca avem de-a face cu un facelift si nu un model nou-nout se observa atat in design-ul panoului de bord, cat mai ales in cel regasit la nivelul fetelor usilor.

Cadillac EscaladeLincoln Navigator

Cadillac EscaladeLincoln Navigator

Cadillac Escalade versus Lincoln Navigator: Ce alegi si de ce?

Asadar, acestea fiind spuse, care este favoritul tau? Noul Cadillac Escalade, cu designul sau exterior stilat si interiorul intesat cu materiale de calitate sau noul Lincoln Navigator, care impresioneaza prin motorizarea sa cu doar sase cilindri in V, insa cu doua turbine de inalta performanta?

Sondaj

Care este alegerea ta?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Cadillac Escalade
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 12 Februarie 2014